Wanhopige man doodt zichzelf en twee anderen in bank Beersheva

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De man was vanochtend bij de bank in Beersheba langs geweest om te praten over zijn schuld. Hij wilde daarvoor een regeling. Toen de bank niet wilde meewerken ging de man weg. Anderhalf uur later kwam hij terug en schoot de manager van de bank en nog een medewerker dood. Ook twee klanten kwamen om. Nog een klant raakte gewond. De overvaller had zich in het bankgebouw verschanst toen de politie arriveerde. Na een vuurgevecht met de politie schoot de man zichzelf dood.

Aanvankelijk meldden de autoriteiten dat meerdere daders een bloedige overval pleegden op een bankfiliaal in de Jabotinskystraat in het oosten van Beersheva. Deze woestijnstad ligt zo’n 65 kilometer ten zuidwesten van Jeruzalem. Later bleek dat er slechts een overvaller was. De hulpverlenende diensten waren snel ter plaatse om iedereen assistantie te verlenen. 

De politie gaat er na afloop van het drama vanuit dat de dader verbitterd was over zijn financiële situatie. Het feit dat ook de pinautomaat hem geen geld meer verstrekte gaf voor hem de doorslag om zichzelf van het leven te beroven. De dader was naar verluidt een bijna vijftig jarig voormalig lid van de grenspolitie. Premier Benjamin Netanyahu noemde het voorval maandag een tragedie.

Categorie:

Home » Nieuws » Wanhopige man doodt zichzelf en twee anderen in bank Beersheva