Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Weer Joods slachtoffer roofmoord Parijs

In Parijs is weer een moord gepleegd op een Joodse man. Jeremy Dahan werd vrijdag dood en vastgebonden gevonden in zijn appartement met een plastic zak over zijn hoofd gebonden. Van de twee verdachten, Moldavische arbeiders die voor de man aan het werk waren, is er één gearresteerd. De politie gaat uit van een roofmoord. Het is vooralsnog niet duidelijk of antisemitisme een rol speelt.

Dahan was in een appartement dat zijn eigendom is om toezicht te houden op de renovatie ervan door twee Moldavische arbeiders. Zijn echtgenote, die in verwachting is van hun eerste kind, belde de broer van haar man toen deze niet thuis kwam. De broer belde een sleutelmaker om de deur van het appartement van Dahan open te maken. De politie heeft inmiddels één van de mannen gearresteerd en is op zoek naar de tweede. De politie gaat uit van roof als motief voor het misdrijf. De auto en het dure horloge van Dahan waren verdwenen.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende gruwelijke gewelddaden gepleegd tegen Joden in Frankrijk. Vorige maand zijn twee mannen in staat van beschuldiging gesteld wegens de moord op de 85-jarige overlevende van de Sjoa Mireille Knoll. Zij werd met messteken vermoord en vervolgens in brand gestoken. Men gaat uit van antisemitische motieven. Veel Fransen gingen de straat op om hun ongenoegen te uiten.

In april 2017 werd de 66 jaar oude Sarah Halimi geslagen en uit het raam van haar appartement gegooid door een buurman die volgens getuigen iets over Allah riep. De man beroept zich op tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid, maar na veel protesten uit de Joodse gemeenschap heeft de onderzoeksrechter onlangs antisemitisme als motief toegevoegd aan de aanklacht. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X