Yogalessen voor kinderen in synagoge op komst

In Groningen komen er binnenkort ‘unieke yogalessen’ voor kinderen. Dat meldt de Stichting Folketingestraat in een persbericht. ‘Voor peuters en kleuters, en hun ouders, wordt op deze bijzondere locatie een workshop ouder-kind-yoga gegeven. Kinderen van zes tot en met negen jaar kunnen meedoen aan de workshop kinderyoga’. Yoga vindt zijn oorsprong in India en heeft zich vanuit verschillende tradities en geloofsovertuigingen verder ontwikkeld. ‘De synagoge heeft ook een spirituele en religieuze achtergrond en dat maakt yoga op deze plek zo uniek’.

Ouder-kind-yoga is een les waarbij ouders op een speelse en dynamische wijze samenwerken met hun kind. ‘De vader of moeder is bijvoorbeeld een paard, en het kind de ruiter. Daarbij worden verschillende spelvormen afgewisseld, zoals voorlezen, zingen, kleuren en dansen. Zo wordt de les een avontuur’. De kinderyoga-les is gericht op het soepel en sterk maken van het lichaam, en richt zich op het omgaan met dagelijkse prikkels van buitenaf. ‘Er wordt geoefend met ademhaling, coördinatie, stabiliteit, evenwicht en concentratie. Zo leert een kind bijvoorbeeld krachtig en stevig te staan als een boom. Of om samen te werken door elkaar in balans te houden in de boothouding. De lessen zijn gevarieerd, speels en dynamisch’.

De synagoge in Groningen maakt de lessen volgens het persbericht ‘heel bijzonder’. Uit het bericht: ‘De synagoge heeft ook een spirituele en religieuze achtergrond en dat maakt yoga op deze plek zo uniek’. Kinderen mogen gratis meedoen en ouders moeten betalen. ‘De workshops ouder-kind-yoga en kinderyoga in Synagoge Groningen worden gegeven door Marjolein Henssens van Marabouyoga in Groningen’. In het Westen is yoga is de laatste twee decennia aan een opmars bezig. De populariteit ervan is ook in Nederland erg toegenomen, met name in de steden.

Lees ook:
Geluk, kleding en vrouwen – interview met Roland Kahn

“Vier keer per week doe ik fitness en boks ik. Elke zondag doe ik aan yoga en ik probeer ook te zwemmen. Bovendien mediteer ik drie keer per dag. Zelfs beter dan al deze gewoonten is seks in de ochtend. Dat is een energie-gevende gewoonte, haha.”

Categorie: |

Home » Nieuws » Yogalessen voor kinderen in synagoge op komst