Zahavi toch niet naar Brazilië, keert van PSV terug naar Tel Aviv

YouTube

De Israëlische topspeler en international Eran Zahavi gaat toch niet naar Brazilië. Hoewel de Braziliaanse topclub Botafogo interesse had getoond, kiest hij er toch voor om vanuit Nederland terug huiswaarts te keren. Mogelijk heeft het te maken dat zijn vrouw en kinderen eerder dit seizoen al naar Israël terug zijn verhuisd. Zij gingen vanwege twee roofovervallen in korte tijd, thuis in Amsterdam-Buitenveldert. De 35-jarige Zahavi gaat volgend seizoen bij Maccabi Tel Aviv aan de slag en verdient 1,2 miljoen euro per seizoen.

Zahavi kwam een paar jaar geleden vanuit China naar PSV, waar hij werd binnengehaald als vedette. Die rol kon hij in Eindhoven niet altijd waar maken. Hij kwam in plaats daarvan in het nieuws wegens berovingen thuis in Amsterdam. Na een tweede keer in een jaar te zijn beroofd verkasten zijn echtgenote en kinderen terug naar Israël. Nu Zahavi transfervrij is, maakt hij de keuze om hen te volgen. “Ik ben verheugd om me weer bij Maccabi Tel Aviv aan te sluiten. Ik kon de achterban niet teleurstellen, mijn hart liet me geen andere keuze maken. Ik krijg nu de kans om jullie terug te betalen voor de liefde die jullie mij gegeven hebben.”

Eerder werd bekend dat het Braziliaanse Botafogo interesse toonde in de Israëlische international. Toen zei Zahavi: “Een 35-jarige speler uit Israël die nog zo’n aanbieding krijgt uit Brazilië leek ondenkbaar voor me. Maar ze willen me en de fans zijn gretig bezig me te overtuigen.” Mogelijk is hier iets scheef gegaan. Nu komt Zahavi dus terug op het oude nest: tussen 2013 en 2016 droeg hij ook al het shirt van de Israëlische recordkampioen. Bij Maccabi Tel Aviv wordt hij naar verluidt grootverdiener met een jaarinkomen van 1,2 miljoen euro. 

Lees ook:
‘Zahavi wil weg uit Nederland na tweede roofoverval thuis’

Eran Zahavi en zijn gezin willen vertrekken uit Nederland nu ze voor de tweede keer thuis zijn overvallen. De PSV’er en Israëlische international zou het helemaal hebben gehad met de polder en zich niet meer veilig voelen. Momenteel is hij uit de running omdat hij herstellende is van een knieoperatie. Als hij vertrekt, komt hij na zijn revalidatie niet meer voor PSV in actie. De Eindhovense club stelt een woning in de Lichtstad voor, maar daar zouden de Zahavi’s niet direct voor open staan.

Categorie: |

Home » Nieuws » Zahavi toch niet naar Brazilië, keert van PSV terug naar Tel Aviv