Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Zoon Netanyahu in opspraak door uitspraken stripclub

Yair Netanyahu, een van de zonen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, is in opspraak gekomen nadat hij grove uitlatingen heeft gedaan na het bezoek aan een stripclub. Hij ging in 2015 naar de sekstent samen met de zoon van de omstreden zakenman Kobi Maimon, die op dat moment een gasdeal met de Israëlische regering aan het sluiten was. “Mijn vader heeft twintig miljard gereserveerd voor jouw vader,” zei Yair Netanyahu tegen zijn vriend Ori Maimon. Deze quote werd op een band opgenomen die maandag door de Israel News Company gepubliceerd.

Op de tape is te horen hoe de twee vrienden de striptent verlaten en grof praten over de dames die voor hen uit de kleren gingen. Ook escort-vrouwen en de gasdeal tussen de regering en de zakenman worden openlijk besproken. “Broeder, ik heb nog iets te goed van je. Mijn vader heeft voor jouw vader gevochten in de Knesset,” zegt Yair Netanyahu tegen Ori Maimon, die hem aanhoort. “Mijn vader heeft net een show van twintig miljard dollar voor jouw vader geregeld, en jij kan mij geen 116 dollar geven?” Blijkbaar wilde Yair geld zien van Kobi.

In Israël heeft de tape veel teweeg gebracht omdat het veel mensen laat zien hoe de kinderen van de bovenlaag denken over het gas dat officieel van alle Israëli’s is. Enige jaren geleden werden grote gasvelden ontdekt voor de Israëlische Middellandse Zeekust. De velden worden nu geëxploiteerd en het gas wordt onder meer aan de buurlanden Jordanië en Egypte verkocht. Het is een miljardenbusiness geworden die ervoor zorgt dat het Beloofde Land een extra vaste inkomstenbron heeft, vergelijkbaar met de aardgasbaten in Nederland.

Intussen heeft Yair Netanyahu zijn excuses aangeboden voor zijn actie uit 2015. “Ik was dronken,” zegt de jongen. “Ik zei ridicule dingen over vrouwen en andere stomme dingen die beter niet gezegd hadden kunnen worden.” Bij het nachtelijke gesprek met Ori Maimon was ook een andere vriend van Yair aanwezig. Het is niet duidelijk wie de band heimelijk heeft opgenomen. Eerder kwam de zoon van Netanyahu negatief in het nieuws door zijn relatie met een Noorse niet-Joodse vrouw. Het nieuws raakte bekend nadat premier Netanyahu zijn Noorse ambtsgenote Erna Solberg over de romance had ingelicht. Ook deed Yair Netanyahu onbehouwen uitspraken in social media. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X