Activist Jacobs filmt discussie met agenten op de Dam

Jacobs
blogspot

De pro-Israëlische activist Michaël Jacobs is op de Dam in aanvaring gekomen met een stel politiemannen. De aanleiding was een pro-Palestijnse demonstratie van een aantal BDS-activisten op het plein. Jacobs, die het debat met de dienders heeft gefilmd (scroll daarvoor naar beneden), wilde zichzelf niet 35 meter verderop installeren, zoals de agenten hem hadden opgedragen. Volgens de activist zouden de BDS’ers hem uitschelden en ook antisemitische leuzen naar hem uiten. Op de Dam hing hij de Israëlische vlag over zijn schouders, als vanouds. Eerder heeft Jacobs een bevel van Justitie in de post gekregen, waarin staat dat hij in overtreding is als hij niet in een straal van 35 meter van de anti-Israëlische activisten gaat staan.

Jacobs is verbolgen over de gang van zaken. “Justitie discrimineert tegen personen die trots de vlag van Israël tonen. Ik ga telkens bij het Nationaal Monument staan, ook vandaag weer, vóórdat ‘Juden raus’ BDS-activist Norren komt. Hij stelt zich dan naast mij op, belt politie om te melden dat ik in overtreding ben van de eenzijdig aan mij opgelegde afstandsbeperking, en die jaagt mij vervolgens weg. Hem daarentegen, die met allerlei leuzen, plakkaten en vaandels openlijk oproept tot de vernietiging van Israël, laten de agenten daar juist staan,” aldus Jacobs op de rechts-georiënteerde website DDS. “De in totaal vier agenten vertrokken zondagmiddag kort nadat zij mij hadden weggestuurd. De F*ck Israel en K*nkerjoden-roepende menigte kon blijven staan. De politiemannen vroegen wel nog even of de partijen geen vrede konden sluiten.”

Al een paar jaar duurt de strijd tussen de pro-Israëlische Jacobs en de anti-Israëlische demonstranten. De BDS’ers staan meestal met een handjevol op prominente Amsterdamse pleinen, zoals de Dam of het Leidseplein. Jacobs komt daar dan bij of andersom. Sinds tijden probeert de gemeente een oplossing te vinden voor de demonstraties van beide partijen, hetgeen soms in de praktijk ‘van au’ doet. Ook is Jacobs al eens aangevallen en mishandeld door een man die langsliep. De dader kreeg een voorwaardelijke celstraf van dertig dagen en een boete van 570 euro. Ook is Jacobs zelf ongeveer een jaar geleden opgepakt door de politie. Zondag zag dit er even naar uit dat het ook ging gebeuren, maar de discussie liep met een sisser af:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Activist Jacobs filmt discussie met agenten op de Dam