Amy’ in première

imdb

Dit weekeinde gaat de documentaire ‘Amy, the girl behind the name’ in Nederland in première, over de Brits-Joodse zangeres Amy Winehouse.

Filmmaker Asif Kapadia kreeg toegang tot video’s, geluidsfragmenten, berichtjes en foto’s die Amy Winehouse en haar naasten zelf met hun telefoontjes maakten en mixte dat intieme materiaal met de bekende, inmiddels extra pijnlijke beelden uit hijgerige tv-shows en journaals tot een aangrijpende collage. We zien de stormachtige opkomst van Amy als superster die zes Grammy’s wint, maar ook haar worsteling met drank en drugs, depressie en een eetstoornis. De roddelpers, vooral in Engeland, smulde destijds van schandalen rondom Amy’s drugsgebruik en relatieproblemen. Ze overleed in juli 2011 op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging.

Hoewel de film in Engeland uitsluitend lovende kritieken kreeg, is de familie Winehouse minder enthousiast over de documentaire. Zo vond Amy’s vader Mitch, hoewel hij aanvankleijk zijn medewerking aan de film verleende, dat de film een misleidend beeld van hemzelf en van Amy geeft.

De documentaire ‘Amy, the girl behind the name’  is vanaf zaterdag 8 augustus te zien in Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer [bl].

 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Film » Amy’ in première