Meest ‘Joodse’ steden VS

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

New York, Boston en Miami zijn procentueel de meest ‘Joodse’ steden van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Public Religion Research Institute (PRRI). Acht procent van de New Yorkers is Joods, zes procent van de inwoners van Boston en vijf procent van Miami. Daarna volgen Philadelphia en San Francisco, met beide vier procent, en Chicago en Washington DC met drie procent.

Landelijk is twee procent van de Amerikanen Joods, zo blijkt uit het onderzoek van het PRRI. Los Angeles, dat in absolute aantallen de op een na grootste Joodse gemeenschap herbergt, is voor slechts twee procent Joods. Per staat bezien hebben New York en New Jersey de hoogste percentages Joodse inwoners, beiden met zes procent. Per regio bekeken is het Noord-Westen vier procent Joods, het Midwesten, het Zuiden en het Westen van de VS hebben één procent Joodse inwoners.

De resultaten zijn gebaseerd op 52.741 telefonische interviews, in 2014 gehouden in het kader van een breder onderzoek naar religie in Amerikaanse steden. Daaruit bleek dat de grootste stedelijke religieuze groep de katholieken zijn, die in vijftien van de dertig grootste stedelijke gebieden op een (gedeelde) eerste plaats staan wat betreft inwonersaantallen. In tien van die stedelijke gebieden is het grootste deel niet religieus gebonden. Blanke evangelische protestanten zijn in zes stedelijke gebieden de grootste groep. Atlanta is de enige grote stad die afwijkt van deze indeling, daar zijn zwarte protestanten de grootste groep.

Nashville, in de staat Tennessee, heeft landelijk het hoogste percentage van één religieuze groep, met 38 procent blanke evangelische protestanten. De minst religieuze stad in het onderzoek is Portland (Oregon), waar 42 procent aangaf niet religieus gebonden te zijn. Twee procent van de inwoners van Portland is Joods [bl].

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Meest ‘Joodse’ steden VS