Andreaspenning voor Jacco Italiaander om jarenlange inzet Sinterklaasintocht

Italiaander met Halsema (foto: W. Gorter)

Jacco Italiaander heeft voor zijn langdurige inzet voor de Stichting Sinterklaas In Amsterdam de Andreaspenning ontvangen. Hij kreeg de ereprijs uit handen van burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) op de ambtswoning aan de Herengracht. Sinds het begin van de eeuw is Italiaander, die in het dagelijks leven ondernemer is, als vrijwilliger bij de stichting actief. Dat deed hij in verschillende rollen, waarvan zijn functie als hoofdverantwoordelijke voor het team Dienst Toezicht Water (DTW) de bekendste is.

Goedheiligman

Sinds jarenlang is Italiaander actief binnen de stichting die de komst van de goedheiligman in Amsterdam in goede banen leidt. ‘Als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de jaarlijkse Amsterdamse Sinterklaasintocht op het water. Italiaander gaf leiding aan de commissie water en onderhield contacten met onder andere de Koninklijke Marine, politie, brandweer, Waternet en andere betrokken instanties’, aldus de gemeente in een persbericht.

Toezicht op water

‘Daarnaast heeft Italiaander in 2006 de Dienst Toezicht Water (DTW) opgericht, primair een ondersteunende stichting van de Sinterklaasintocht over Water, maar de stichting ondersteunt Waternet en Nautisch Beheer van de gemeente Amsterdam ook bij de verschillende andere evenementen’, aldus de gemeente. Italiaander kwam woensdagavond met familie, vrienden en medevrijwilligers naar de ambtswoning om de penning in ontvangst te nemen.

Vereerd

Italiaander laat aan Jonet.nl weten zeer vereerd te zijn met de prijs. Het was een memorabele avond. ‘Ik heb minimaal honderd vrijwilligers erbij weten te betrekken uit mijn omgeving. Mijn hele gezin, al mijn vrienden van Beveiliging Joodse Instellingen en nog veel meer,” aldus de vrijwilliger. “Het grootse deel huidige bestuursleden zitten er door mij en ik betrok dus eigenhandig half Joods Nederland bij dit feest van een bisschop. Alleen dat is al een penning waard,” grapt hij.

Ponumpjes

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander maar je krijgt er zelf ook heel veel voor terug, benadrukt Italiaander. “Ik vergeet die honderdduizenden blije ponumpjes echt niet van al die Mokumse kids die door de magie betoverd werden door ons werk. Echt onbetaalbaar. En Eytan Karo, die wil ik wel in het bijzonder noemen. want ik had het deze twintig jaar niet zonder hem kunnen doen als mijn vaste wingman.” Italiaander: “Amsterdam maken we samen.”

Italiaander en zijn dienstenpartners (foto: W. Gorter)

Lees ook:
Jacques Grishaver ontvangt hoogste Amsterdamse onderscheiding

Voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité (NAC) heeft een nieuwe onderscheiding ontvangen. Het gaat om de gouden medaille van de stad Amsterdam, die hij zondag uit handen kreeg van burgemeester Femke Halsema (GroenLinks). Dat gebeurde in de ambtswoning aan de Herengracht, na de Nationale Holocaust-herdenking. Deze medaille is de hoogste onderscheiding van de gemeente Amsterdam. 

Categorie:

Home » Nieuws » Andreaspenning voor Jacco Italiaander om jarenlange inzet Sinterklaasintocht