Auto invalide VBV’er weggesleept in Amsterdam

Auto wegslepen (YouTube)

De jaarlijkse ledenvergadering van het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers (VBV) is afgelopen zondag overschaduwd door een incident. Op de stoep van het Amsterdamse hotel CASA400, waar de vergadering steevast plaatsvindt, werd een auto van een van de bezoekers weggesleept door ambtenaren van de gemeente. Ten onrechte, aldus het VBV, dat op zijn site kond doet van de strapatsen van Parkeerbeheer. De gedupeerde moest een boete van vierhonderd euro betalen.

Vergunning geregeld

Het gebeurde allemaal in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september. Het gaat om Johanna Sacksioni, een donateur met een beperking die in Gent, België woont. Wat was er aan de hand? ‘Omdat ze op tijd bij de bijeenkomst aanwezig wilde zijn had ze de avond ervoor een kamer geboekt in het Casa Hotel. Omdat ze in het bezit is van een invalidenparkeerkaart, parkeerde ze haar auto keurig op de daarvoor beschikbare invalideparkeerplek. Daarbij heeft ze als Belgische ook nog een vergunning om in Amsterdam te parkeren. Tot zover leek alles goed’, schrijft het VBV.

Takelwagen

De volgende morgen, op zondag, was de bolide van Sacksioni verdwenen. ‘Haar eerste logische gedachte was: mijn auto is gestolen,’ aldus het VBV. ‘Dus de politie gebeld. Die kwamen naar de plaats van het onheil’. Sacksioni: “De politie was zeer vriendelijk en belde overal naar toe. Uiteindelijk kwamen de agenten er achter dat mijn auto ’s nachts met een takelwagen van Parkeerbeheer Amsterdam was weggesleept. Terwijl ik een vergunning heb om overal in Amsterdam te parkeren. Maar ze hadden mijn parkeerkaart niet gezien.”

Geen excuses

Sacksioni kreeg haar auto niet terug en kon ook geen excuses van Parkeerbeheer verwachten, zo bleek. In plaats daarvan moest zij eerst de boete van vierhonderd euro voldoen. Het VBV is gepikeerd. ‘Zelfs een verklaring van de politie waarin stond dat Johanna in haar recht stond, werd opzij geschoven en was aan dovemansoren besteed’. Sacksioni kreeg wel de belofte dat ze het geld terug zou krijgen, mits daarvoor de nodige formulieren worden ingevuld. Het VBV: ‘Een staaltje bureaucratie over het hoofd van een invalide bezoekster. Amsterdam op zijn smalst’.

‘Goed en gezellig’

De jaarvergadering zelf is prima verlopen. In haar update aan de leden – er waren zestig mensen naar CASA400 gekomen – kon voorzitter Flory Neter vertellen dat het VBV financieel nog steeds gezond is. “Daar zijn we blij mee zoals ik blij met jullie ben.” Door de jaren heen is er een uitgebreid fotoarchief opgebouwd. Neter vroeg de zaal wat hiermee te doen. Deelnemers antwoordden dat er fotoboeken van gemaakt kunnen worden, digitaal of mogelijk via WhatsApp. Een ander idee was de kwalitatief mooiste foto’s aan te bieden aan het Joods Museum. Neter noemde de vergadering ‘goed en gezellig’.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Auto invalide VBV’er weggesleept in Amsterdam