Israël test taxidrones voor personenvervoer

De taxidrone (dbsuriname.com)

In Israël is een nieuwe fase ingegaan voor het gebruik van drones: er worden taxidrones getest met mensen erin. Met het experiment moet worden uitgevonden of het mogelijk is mensen te vervoeren door de lucht, om zo het drukke verkeer te kunnen omzeilen. Mocht het experiment slagen, dan kan er een pilot komen met personenvervoer door drones. Het kan ook een voorbeeld zijn voor andere landen zoals Nederland.

Stevige dingen

Met een drone kun je nu al stevige dingen vervoeren, zoals pakketten en andere goederen. Maar is het vervoer van mensen ook mogelijk? Dat willen ze in Israël weten. In Jeruzalem is daarom een experiment gestart met personenvervoer door drones. De dronetaxi’s kunnen twee mensen verplaatsen door de lucht. Op die manier moet het drukke verkeer worden omzeild en kan er ook meer ademruimte in het verkeer komen, zo is de gedachte.

Chinese drone

Tijdens een testrit vloog een Chinese taxidrone vanaf het helikopterplatform van het Hadassa-ziekenhuis naar een plek verderop in de stad. Er waren nog geen mensen aan boord. De drone is volledig elektrisch en kan maximaal 35 kilometer afleggen, ideaal voor afstanden in een stad als Jeruzalem. In Israël zijn al meer dan 20.000 tests geweest met drones die zware vracht vervoeren.

Investering

De Israëlische regering zal zestien miljoen dollar investeren in deze dronetechnologie. Het is de bedoeling dat de drones in eerste instantie voedsel en medische spullen gaan verplaatsen. Daarbij wordt goed gelet op de veiligheid en de onkosten. Alles moet binnen het budget en dus rendabel blijven. Wanneer de eerste mensen echt per drone worden verplaatst, is moeilijk te zeggen.

Frankrijk

Ook in andere landen wordt geëxperimenteerd met drones die grote vracht vervoeren. Frankrijk kijkt inmiddels ook al naar het verplaatsen van mensen in drones om de verkeerscongestie in grote steden te verminderen. Het Israel Drone Initiative begon in 2019 en is een van de pionierprojecten op dit gebied. In Nederland wordt nog steeds nagedacht over de inzet van drones voor vervoer.

Lees ook:

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | | |

Home » Nieuws » Israël » Israël test taxidrones voor personenvervoer