Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Baron Cohen krijgt claim van 95 miljoen dollar

Sasha Baron Cohen is door oud-politicus Roy Moore aangeklaagd voor smaad, fraude en het opzettelijk toebrengen van emotionele stress. De voormalig Senaatskandidaat uit Alabama eist 95 miljoen dollar (een kleine 82 miljoen euro) aan schadevergoeding van de komiek, aldus The Hollywood Reporter. Moore is boos over hoe Cohen hem deze zomer neerzette in zijn tv-show Who Is America? Hierin voelt hij bekende personen aan de tand. Als het typetje Erran Morad gebruikte Cohen in het gesprek met Moore een fictief apparaat, zogenaamd om pedofielen mee te detecteren. Moore werd vorig jaar beschuldigd van het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje. Het schandaal kostte Moore zijn Senaatsverkiezing.

De advocaten van Moore beweren dat Cohen hun cliënt erin heeft geluisd. Hij zou nooit naar het interview zijn gegaan als hij vooraf had geweten wat er gebeuren zou. Behalve Cohen sleept Moore ook zender Showtime en producent CBS voor de rechter. De 71-jarige Moore, wiens vrouw Kayla een klacht indiende, beweert dat hij naar Washington DC werd gelokt onder valse voorwendselen. Zo zei Cohen dat Moore geprezen zou worden voor zijn steun aan Israël. Hij zou Baron Cohen niet ontmoet hebben als hij op voorhand geweten had wat er gepland was, zegt Moore nu, die een schadevergoeding.

‘Deze valse en frauduleuze portrettering en bespotting van rechter Moore als zedendelinquent… heeft de reputatie van rechter Moore erg geschaad en heeft hem, mevrouw Moore en zijn hele familie ernstig emotioneel leed berokkend. Bovendien werd aan de aanklagers ook financiële schade berokkend en zal dat ook in de toekomst het geval zijn,’ zo staat in de aanklacht.  In december vorig jaar verloor de Republikein Roy Moore de strijd om een zetel in de senaat van zijn Democratische tegenstander Doug Jones nadat hij beschuldigd werd van seksueel wangedrag tegenover tienermeisjes toen hij zelf een dertiger was. Moore heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Baron Cohen heeft voorlopig nog niet op het nieuws gereageerd. Een woordvoerder van Showtime zegt dat het netwerk niet reageert op hangende zaken. Voor dezelfde tv-show nam Baron Cohen oud-vicepresidentskandidaat Sarah Palin in het ootje. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X