Beelden van ontvoerde baby Kfir naar buiten gebracht

Baby Kfir, beelden feb 24 (beeld: IDF)

Israël heeft beelden losgelaten van de ontvoering van baby Kfir Bibas (1), en zijn moeder en broertje. De kleine is het gezicht geworden van de 134 Israëlische burgers die door Hamas gekidnapt zijn en nog vastzitten in Gaza. Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe Hamas-terroristen met moeder en kinderen zeulen. Ze zijn gemaakt in Khan Younis, diep in de Gazastrook.

Zanderige straat

Israël kan over de beelden beschikken en ze naar buiten brengen omdat Khan Younis zo goed als onder controle is van het leger (IDF). Op de video wandelt een vrouw met een deken om zich heen over een zanderige straat en tussen huisjes. Duidelijk is het kleine hoofd van de baby die erbovenuit steekt en zijn kenmerkende rode haar. Ze worden omringd door gewapende terroristen, die hen met geweren een bepaalde richting in dwingen.

Allerjongste

Israël geeft aan dat de drie op weg waren naar een van de tunnels van Hamas. Waar baby Kfir, zijn moeder Shiri en oudere broertje Ariël nu zijn, is nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor vader Yarden Bibas. Hij is de allerjongste Israëli die op 7 oktober werd gegijzeld. Op die dag werden hij, zijn moeder en broer meegenomen vanuit kibboets Nir Oz in het zuiden van Israël. Volgens Hamas is Kfir inmiddels omgekomen bij een bombardement van Israël, maar daarvoor ontbreekt ieder bewijs.

Symbool

De foto van de lachende roodharige baby werd in de afgelopen maanden het symbool van de ontvoerde Israëlische burgers. Velen zien Kfir als een symbool van leven en hoop in duistere tijden. De baby zat niet bij de eerste golf aan ontvoerden die in november werd vrijgelaten toen Israël en Hamas de wapens tijdelijk lieten zwijgen. Van de 253 gegijzelden zijn er momenteel nog 134 in Gaza. Van hen zijn er 32 niet langer in leven. Hamas houdt hun lichamen echter nog vast.

Verklaring IDF

IDF-voorvoerder Daniel Hagari gaf maandagavond een verklaring af over de video. “Ze werden gedwongen in een auto te stappen en ergens anders naartoe gebracht. Om deze moeder met haar kinderen te zien, dat is verschrikkelijk. Maar het is ook een roep om actie. We moeten de ontvoerden snel thuis brengen,” aldus Hagari, die Hamas-leiding opriep alle gegijzelden vrij te laten. Israël roept de internationale gemeenschap op om Qatar onder druk te zetten om Hamas onder druk te zetten, om zo de gegijzelden vrij te krijgen.

Categorie: |

Home » Nieuws » Israël » Beelden van ontvoerde baby Kfir naar buiten gebracht