Bernie Sanders naar Nederland voor boekpromotie

Flickr / Gage Skidmore

Bernie Sanders pakt binnenkort het vliegtuig naar Nederland. In Amsterdam geeft de prominente Democratische politicus van Joodse komaf een lezing in Debatcentrum De Balie. Hij zal spreken over activisme en linkse politiek. De 82-jarige Senator maakte het Hillary Clinton in 2016 erg moeilijk bij de Democratische voorverkiezingen en werd een held in links Amerika en daarbuiten.

Boek promoten

Sanders komt naar Nederland om zijn nieuwe boek te promoten: ‘Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme’. Op 9 oktober staat hij in de grote zaal van De Balie, die nog niet is uitverkocht. Volgens de uitgever laat Sanders in zijn boek zien ‘hoe vlijmscherp de destructieve aard van het kapitalistische systeem is. Hij laat zien hoe onbegrensd kapitalisme verantwoordelijk is voor ongekende inkomens- en vermogensongelijkheid, hoe het de democratie ondermijnt en hoe het onze planeet vernietigt’.

Klimaat

Na een lezing over zijn boek wordt hij bevraagd door Tim Hofman en Yasmin Ait Abderrahman. Het gesprek zal gaan over activisme en ‘de cruciale rol van jongeren in de klimaatbeweging, de emancipatiestrijd en het realiseren van politieke systeemverandering’. Wie geen kaartje kan krijgen, kan ook terecht bij De Balie TV. Of Sanders nog op andere plekken in Nederland is te zien, is niet duidelijk. Mogelijk zal hij doorvliegen naar een ander Europees land voor zijn boek.

Hillary Clinton

Bernie Sanders zit al decennia in de Amerikaanse Senaat namens de staat Vermont. Hij staat bekend als de linksbuiten van de Democratische Partij. Met zijn linkse ideeën wist hij in 2016 de linker flank van de partij en jongeren te mobiliseren. In de voorverkiezingen werd hij zo een beduchte concurrent voor Hillary Clinton, de kandidate van het partijestablishment. Zij won en verloor in november 2016 de presidentsverkiezingen van Republikein Donald J. Trump.

Categorie: |

Home » Nieuws » Bernie Sanders naar Nederland voor boekpromotie