Boosheid in Rotterdam na steun Palestijnen van huisartsen

Google Streetview

Een huisartsenpost aan het Rotterdamse Zuidplein heeft op Linkedin zijn steun uitgesproken voor de Palestijnse zaak. Het levert boze reacties op, onder meer uit de Rotterdamse gemeenteraad en uit de huisartsenwereld. Het bericht is inmiddels van Linkedin verwijderd. Er zijn inmiddels schriftelijke raadsvragen gesteld.

Weggehaald

In het bericht sprak de Rotterdamse huisartsenpost zich uit tegen ‘een Holocaust’ tegen het Palestijnse volk en ‘tegen de onderdrukking en het uitmoorden van de Palestijnse volk tegen de terroristen van het Zionisme’, aldus RTV Rijnmond. Het huisartsenpunt valt volgens de Rotterdamse koepelorganisatie Huisartsenposten Rijnmond niet onder hun organisatie. De organisatie verfoeit deze uitspraken, die al snel van Linkedin werden weggehaald.

‘Geen politiek’

Dokters horen de politiek thuis te laten en niet in de praktijk te brengen, zegt raadslid Caroline Aafjes-van Aalst van Leefbaar Rotterdam. “Iedere Rotterdammer moet zich in een huisartsenpost veilig voelen en over de drempel durven te stappen om zijn of haar hard nodige zorg te krijgen.” VVD-raadslid Erik Verweij is tegen ‘een huisartsenpost die openlijk partij kiest in een vreselijk internationaal conflict en dat uitdraagt op socials, in een tijd dat antisemitisme al explosief toeneemt’.

Distantiëren

Beide partijen in de Rotterdamse gemeenteraad hebben ondertussen samen schriftelijke vragen ingediend bij de zorgwethouder. Vanuit het zorgcircuit komen eveneens afkeurende geluiden. ‘Wij distantiëren ons nadrukkelijk van de uitspraken die zijn gedaan’, zo laat Huisartsenposten Rijnmond aan de zender weten. Arts Michelle van Tongerloo, die werkt voor de Pauluskerk, werkte in het verleden bij deze huisartsenpost. Zij schrijft op X zich ook te distantiëren van deze uitlatingen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Boosheid in Rotterdam na steun Palestijnen van huisartsen