BN’ers hebben mening over oorlog Israël-Hamas

Nicolette van Dam (NPO / Mediacourant)

Steeds meer bekende Nederlanders zijn van mening dat ze een mening moeten hebben over de oorlog tussen Israël en Hamas. Onder hen is socialite en tv-persoonlijkheid Nicolette van Dam, die het heeft over ‘de kinderen’ die door de oorlog getroffen worden. ‘Veel mensen willen dit van mij weten’, aldus Van Dam volgens Mediacourant. Andere BN’ers zoals socialite Monique Westenberg en mediapersoonlijkheid Natascha van Weezel uiten zich ook over Israël, en trekken hun eigen plan.

IJdelheid

Veel bekende Nederlanders mengen zich ineens in de discussie over de oorlog tussen Israël en Hamas. Onbekend is echter waarom, aldus Mediacourant. ‘Of ze er überhaupt enige kennis van hebben is ondergeschikt, maar allemaal komen ze met de meest stellige meningen: van Koen Kardashian tot de vrouw van René van der Gijp. IJdelheid, vinden critici dat’.

Gebroken hartje

Onder hen is socialite Monique Westenberg, de vriendin van André Hazes junior. Zij kwam onder vuur te liggen nadat ze haar mening had geuit over de oorlog in Israël. Dat begon drie weken geleden, toen ze een gebroken hartje voor slachtoffers in Israël plaatste met de vlag van het land. Westenberg werd vervolgens naar eigen zeggen voor ‘hoer’ uitgescholden door ‘Palestijnse mensen’. “Ik ben me er niet van bewust dat dit ook (al jaren) in Palestina gebeurt. Dit krijgen wij niet of nauwelijks te zien.”

Niet meer leuk

Mediacourant: ‘Nu plaatst Monique vooral Instagram-stories die de Palestijnse kant belichten. Tussen allerlei fotootjes over de vrolijke donuts van haar zoontje door, zien we ook statements waarin ze zich uitspreekt tegen het geweld. ‘I THINK IT’S INSANE’, staat er boven een van de berichten’. Daar kwam weer een boze reactie op uit pro-Israëlische hoek. Westenberg vindt het nu niet meer leuk. ‘Bij alles wat ik post over de oorlog krijg ik DM’s waarin ik het in andermans ogen niet goed lijk te doen en ik weet dat ik niet de enige ben!’ Na een aantal stekeligheden besloot ze ‘nu een kinderfeestje te gaan vieren!’

Socialite

Een andere BN’er die zich over de oorlog uitlaat is Nicolette van Dam. De socialite en presentatrice is daar onlangs mee begonnen. ‘Kinderen zonder drinkwater, kinderen die al lange tijd ontvoerd zijn, kinderen die élke dag en nacht doodsbang zijn van de knallen, rookpluimen, of het luchtalarm dat afgaat. Duizenden kinderen die niet meer onbezorgd kunnen spelen. Duizenden kinderen die niet meer leven’, schrijft Van Dam op haar Instagram-account.

Afschuwelijke situatie

De BN’er verklaart waarom ze zich uit over de oorlog: ‘Veel mensen vragen mij waarom ik nog niets heb gezegd over de afschuwelijke situatie in Israël en Gaza. Het komt omdat ik de woorden niet kan vinden om te beschrijven hoe verdrietig ik het vind dat duizenden kinderen slachtoffer zijn van een conflict waar zij zelf geen rol in spelen. Kinderen kunnen nu geen kind zijn’. Dat moet stoppen, stelt Van Dam, die zegt dat ‘kinderen kind moeten kunnen zijn’.

Plichtmatig

Mediacourant schrijft: ‘Al die statements van de BN’ers voelen toch wat plichtmatig aan. In de andere stories van Nicolette zien we hoe ze tegelijkertijd heel erg druk was met een Halloween-feestje. De afgelopen weken was ze ook vooral feest aan het vieren; lekker op vakantie, lekker met de fam. En nu volgt dan “op veler verzoek” haar Gaza-mening’.

Van Weezel weg

Uit een enquete van Mediacourant blijkt dat 94 procent van de lezers het niet interessant vindt wat Westenberg van de oorlog in Israël denkt. Uit eenzelfde ondervraging blijkt dat 95 procent vindt dat alle meningen van BN’ers over de oorlog tussen Israël en Hamas plichtmatig aanvoelen. Een bekende Nederlander heeft haar conclusies al getrokken: Natascha van Weezel stapte van Facebook af vanwege het hoge aantal negatieve reacties op haar mediaoptredens en meningen over de oorlog.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Cultuur » Showbizz » BN’ers hebben mening over oorlog Israël-Hamas