British Airways hervat vluchten naar Tel Aviv

British Airways A380-800
Via Wikimedia Commons

British Airways hervat op 1 april 2024 de rechtstreekse vluchten naar Israël. Na de aanslagen van 7 oktober en de oorlog tussen Hamas en Israël legde de Britse maatschappij de verbinding met Tel Aviv tijdelijk stil vanwege de veiligheid.

BA meldt dat het concern vier keer per week een lijnvlucht gaat uitvoeren van Londen naar Tel Aviv. De toestellen zijn wel kleiner dan passagiers gewend zijn. De maatschappij verwacht niet heel veel extra reizigers. Volgens de Israëlische krant Haaretz maken de toestellen van BA een tussenstop van 45 minuten op Cyprus. Hier wisselt de bemanning, terwijl de passagiers aan boord blijven. De crew die meegaat naar Tel Aviv vliegt direct weer terug naar Londen. De maatschappij laat het personeel niet in Israël overnachten. Ook deze maatregel is het gevolg van veiligheidsmaatregelen en aanvullende eisen van verzekeringsmaatschappijen, schrijft de krant.

Eerder dit jaar hervatten de luchtvaartmaatschappijen Air France, Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines hun vluchten naar Israël na een korte onderbreking. Op de website van KLM zijn nog steeds geen rechtstreekse tickets te boeken naar Tel Aviv. Reizigers moeten in Parijs overstappen voor een vlucht met Air France. Voor een rechtstreekse verbinding zijn mensen aangewezen op de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al.

Categorie:

Home » Nieuws » British Airways hervat vluchten naar Tel Aviv