Catshuisvergadering over antisemitisme op maandag

Catshuis in 1999 (foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, wikipedia commons, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

In het Catshuis zal komende maandag een overleg gevoerd worden over antisemitisme in Nederland. Het gesprek vindt plaats onder leiding van demissionair minister-president Mark Rutte (VVD). Daar is dan ‘een brede vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties over de bestrijding van antisemitisme in Nederland’ aanwezig, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst in een mededeling. 

Bij het gesprek schuiven ook demissionair minister Dilan Yesilgöz (VVD) van Justitie en Veiligheid en demissionair minister Robert Dijkgraaf (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen aan. Naar verwachting zullen ook vertegenwoordigers van Joods Nederland op maandag in het Catshuis aanwezig zijn. Welke bedrijven en instellingen er langs komen, maakt de RVD niet bekend.

‘Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over de gezamenlijke vraag hoe het groeiende antisemitisme aangepakt kan worden op verschillende terreinen in de samenleving en wat sectoren zelf kunnen doen. Bij de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers aanwezig vanuit organisaties betrokken bij de Joodse gemeenschap, onderwijs, cultuur, sport, openbaar vervoer, bedrijfsleven, veiligheid en lokaal bestuur’, aldus de RVD. 

In de Tweede Kamer had de ChristenUnie aangedrongen op een of meer gesprekken op het Catshuis, de ambtswoning van de premier, over antisemitisme en wat ertegen te kunnen doen. De partij kreeg zijn in: alle partijen minus DENK en FvD stemden met het voorstel van ChristenUnie-voorvrouw Mirjam Bikker in. De partij zet zich in voor de Joodse gemeenschap en wil voorkomen dat Joden nog verder in de verdrukking komen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Catshuisvergadering over antisemitisme op maandag