Guy Muller

werkt in het dagelijkse leven als internationale lobbyist voor KWF Kankerbestrijding. Muller (1985, Alphen aan den Rijn) houdt zich daar bezig met het dossiers ‘toegankelijkheid tot medicatie’, zeldzame tumoren, de nieuwe pharmaceutical strategy en de tabaksontmoediging (accijnzen en illegale handel). Ook heeft Muller nieuw internationaal netwerk opgericht in samenwerking met acht andere Europese cancer societies met als doel eerlijkere prijzen voor innovatieve medicijnen door het vergroten van transparantie in het farmaceutische systeem.

Voordat Muller bij KWF aan de slag ging, werkte hij voor het Centrum Informatie Documentatie Israel (CIDI). Hij was daar verantwoordelijk voor alles omtrent antisemitisme en het onderwijsplatform WO2-educatie. In die rol heeft hij ook reizen mogen begeleiden voor geschiedenisdocenten naar het Holocaustmuseum en herinneringscentrum Yad Vashem in Jeruzalem, Israël. Muller woont in Amstelveen, waar hij in de gemeenteraad sinds korte tijd burgerlid voor de Partij Van De Arbeid. Hij verricht zijn werk in de raadscommissie voor Burgers en Samenleving. Ook ben hij al jaren deel van dialoogclub Mo & Moos.

In het verleden voltooide Muller een master Politicologie met een specialisatie in International Military Security. Verder heeft hij een bachelor in Bestuurskunde op zak. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij een maatschappelijk projectbureau (Diversion), waar hij veratwoordelijk was voor het opzetten en uitvoeren van peer-educatie projecten. Daarnaast heeft Muller een enorme fascinatie voor de Amerikaanse politiek. In zijn vrije tijd squast hij graag en kan ik hij wachten om weer eens een wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff Arena te zien.

Muller schreef van de zomer van 2020 tot aan de zomer van 2021 columns voor Jonet.nl.

(Foto: Face Stories, J. Blik).