Jessica Meijer

(1984, Amsterdam) nam van jongs af aan al actief deel aan het Joodse leven in Nederland. Met als hoogtepunten op haar twaalfde haar bat mitswa en op haar achtentwintigste haar choepa. Samen met haar man en zoontje vormt zij nu het Joodse huis waar ze altijd van droomde.

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Jessica Nederlandse Taal & Cultuur en Nederlandse Letterkunde. Waarna ze in 2014 debuteerde met de autobiografische roman Een blik Jodenkoeken. Hierin beschrijft Jessica hoe de eetstoornis boulimia nervosa van haar tiende tot vijfentwintigste haar leven beheerste. En hoe ze uiteindelijk volledig kon genezen door op zoek te gaan naar zichzelf, haar familiegeschiedenis en Joodse achtergrond.

Tegenwoordig geeft Jessica – naast het schrijven – lezingen op middelbare scholen en rondleidingen in het Joods Cultureel kwartier. Ook doet ze mee aan het project Leer je Buren Kennen bij de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Door middel van een interactief programma worden ROC-leerlingen en andere groepen hierbij op een toegankelijke manier in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met het Jodendom. Voor Jonet.nl schreef Jessica voornamelijk over haar persoonlijk Joodse belevenissen en de betekenis die het geloof voor haar heeft.

Meijer schreef tussen 2015 en 2017 columns voor Jonet.nl.