Davidster van bloemen op Dam bespuugd en belaagd

De Davidster op de Dam (beeld: AT5)

De bloemenzee in de vorm van de Davidster, die na afloop van de vreedzaam verlopen pro-Israëlische demonstratie op de Dam werd gevormd, is nadien bespuugd en belaagd door moslimjongeren. Dat meldt De Telegraaf in een bericht. Het ‘Alahoe akbar!’ klonk geregeld over de Dam. Ook werd er gevloekt en gezworen tegen Israël. Op vrijdag zijn de bloemen verwijderd om erger te voorkomen.

‘Kankerjoden!’

In een filmpje dat rondgaat op sociale media is te zien hoe de jongelui schelden, schreeuwen en spugen. Er werd ‘Fuck Israël!’ en ‘kankerjoden’ geroepen. Twee jongens stapten erop af en spuugden op de bloemen, terwijl overgebleven deelnemers tevergeefs probeerden de bloemen te redden. Bij de bloemen staan foto’s van vermoordde en ontvoerde Israëli’s.

Koopavond

Aan het einde van de bijeenkomst werd door de organisatoren opgeroepen alle Israëlische vlaggen op te bergen. Vrijwel alle demonstranten gaven daar gehoor aan, aangezien de Amsterdamse politie hun veiligheid niet kon garanderen. Bovendien was het koopavond in de stad. Veel jongeren uit buitenwijken zijn dan aanwezig, wat mogelijk voor extra spanningen zou kunnen zorgen. Die spanningen kwamen er uiteindelijk bij de bloemenzee, die nadien werd verwijderd om erger voor te zijn.

Bloedbad

Op donderdagavond demonstreerden duizenden pro-Israëlische burgers voor Israël en tegen terreurorganisatie Hamas. De aanleiding was de oorlog die op zaterdag tussen beiden losbarstte nadat terroristen van Hamas een inval hadden gedaan in Israël en daar een bloedbad aanrichtten. Tot nu toe zijn meer dan twaalfhonderd Israëli’s vermoord. Meer dan 150 Israëli’s zijn ontvoerd en meegenomen naar Gaza, waar ze een onzekere tijd doormaken.

Categorie:

Home » Nieuws » Davidster van bloemen op Dam bespuugd en belaagd