Dinsdag geen repatriëringsvlucht naar Israël

MRTT- transportvliegtuig (Defensie)

Defensie organiseert dinsdag geen evacuatievlucht naar en van Israël. Dit meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een bericht. Volgens beide ministeries neemt de belangstelling onder Nederlanders in Israël om te worden teruggebracht af. Voor de komende dagen worden de mogelijkheden voor een nieuwe vlucht verkend.

Luchtbrug

Vanaf vliegbasis Eindhoven worden sinds donderdag evacuatievluchten uitgevoerd. Het was een aantal dagen onduidelijk of die nog zouden komen en waar Nederlanders moesten zijn om thuis te komen. Ook zat bijvoorbeeld een aantal schoolklassen in Israël, vaak angstvallig in schuilkelder, af te wachten op wat komen zou gaan. Sinds de luchtbrug op gang is gekomen zijn honderden Nederlanders teruggebracht.

Keulen

Defensie werkte op maandag samen met Duitsland. Vanaf Keulen werden Nederlanders in Israël opgehaald. Zo ook op maandagavond, toen een vlucht terugkeerde naar de Duitse stad en de passagiers in bussen naar Eindhoven werden gebracht. De vlucht werd wel uitgevoerd met het Nederlandse toestel, de Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT). Die landde rond half elf ‘s avonds in Duitsland.

Verblijf noodzakelijk?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat het alsmaar moeilijker wordt om Israël op eigen gelegenheid te verlaten, onder meer omdat er steeds minder lijnvluchten van commerciële maatschappijen vertrekken. Daarbij is de situatie onvoorspelbaar en kan die snel omslaan, aldus Buitenlandse Zaken: Overweeg of uw verblijf nog altijd noodzakelijk is.

De oorlog kan zich uitbreiden als Hezbollah vanuit het noorden voluit mee gaat doen. In dat geval wordt evacueren een stuk lastiger, denken kenners. Reizen naar Israël wordt door Buitenlandse Zaken afgeraden. Alleen als het noodzakelijk is, zo klinkt het.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Dinsdag geen repatriëringsvlucht naar Israël