EasyJet schrapt vluchten naar Israël voor half jaar

EasyJet, A319 in Geneve (beeld: Brian from Toronto, CA, wiki pedia commons, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en )

EasyJet vliegt de komende zes maanden toch niet naar Israël. Het besluit van de prijsvechter heeft te maken met de spanningen tussen het land en Iran, dat vorige week zonder veel succes honderden projectielen op het land afvuurde. De luchtvaartmaatschappij neemt het zekere voor het onzekere. Mogelijk hebben weinig boekingen er ook voor gezorgd om voorlopig niet naar Israël te vliegen.

De hele zomer zal EasyJet niet meer op Israël vliegen en ook in de maanden daarna blijft het stil op deze lijn. De luchtvaartmaatschappij wil tot 27 oktober geen risico lopen, zo zegt het. Eerder werd al bekend dat er deze week geen vluchten naar het land zouden gaan vanwege de spanningen met Iran.

Terugbetaling

“Als gevolg van de voortdurende ontwikkelingen rond de situatie in Israël heeft easyJet nu het besluit genomen om zijn vluchten naar Tel Aviv voor de rest van het zomerseizoen op te schorten,” zegt een woordvoerder van EasyJet in een verklaring. Reizigers die voor de periode tot 27 oktober een ticket hebben geboekt naar Israël, kunnen hun vlucht wijzigen of een volledige terugbetaling krijgen.

EasyJet schortte daags na de terreuraanval van Hamas van 7 oktober 2023 alle vluchten tussen Schiphol en Tel Aviv op. Twee weken geleden werden die hervat en nu komt er alweer een einde aan, voorlopig. Daarnaast vliegt ook KLM de komende dagen niet naar Israël. Het is de bedoeling om de vluchten aan het einde van deze week weer te gaan uitvoeren. Transavia en El Al vliegen wel door.

Categorie: |

Home » Achtergrond » Reizen » EasyJet schrapt vluchten naar Israël voor half jaar