Eerste coronaprik in Beth Shalom gezet

Facebook

In Beth Shalom waren ze er vrijdag helemaal klaar voor: de allereerste coronaprik werd daar gezet. Dat gebeurde in de rechter bovenarm van bewoner Lex Pekel, zo meldt manager Madelon Bino van het Joodse bejaardentehuis op Facebook. Hij was ook nog eens jarig. De redactie van Jonet.nl zegt dubbel mazzeltov tegen de heer Pekel en hoopt dat de andere bewoners van Beth Shalom ook snel aan de beurt zijn. De injectie is een mijlpaal voor het Joodse zorgcentrum dat in de eerste coronagolf te maken had met een uitbraak. Gelukkig kwam van allerlei kanten steun.

Beth Shalom werd vorig jaar april getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Binnen een aantal weken werden bewoners en medewerkers ziek. Een aantal kon herstellen, maar zeker 28 van hen vond toch de dood. Dat komt neer op ruim een kwart van het aantal bewoners (105). Na 20 april 2020 was het zorgcentrum coronavrij en in de maanden daarna kwamen er veel steunbetuigingen en mooie acties op gang. Betn Shalom kreeg onder meer kosjere oranjegebakjes, verrassingspakketten van het Israël Productencentrum in Nijkerk en een optreden van Lenny Kuhr. Met Rosj Hasjanna kwam de Nederlandse Vereniging van Banken langs met speciale banken-honing, gemaakt door de bijen van de bank.


Hoewel de regering genoeg vaccinaties heeft besteld, kwam het inenten in Nederland laat op gang. De allereerste prik werd op 7 januari 2021 gezet, bijna een maand nadat Groot-Brittannië ermee was begonnen. Daarmee is Nederland hekkensluiter in Europa. Momenteel zijn 130.000 Nederlanders ingeënt. Daarop is veel kritiek, onder meer omdat andere landen zoals Israël 24 uur per dag doorgaan met prikken. In Nederland gebeurt dat niet. Premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) blijven vasthouden aan hun methode, waarop eveneens veel kritiek is. Volgens ervaringsdeskundigen had Nederland net als Duitsland al in de zomer moeten beginnen met plannen en regelen, zodat alles op dag één gereed was en het vanaf dat moment ook snel zou gaan. Desondanks blijft premier Rutte ‘s VVD de grootste in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Lees ook:
Kosjere oranje gebakjes voor Joodse ouderen Amstelveen en bewoners Beth Shalom
De ouderen en gehandicapten van Amstelveen die in verzorgingstehuizen wonen, krijgen op Koningsdag een oranjegebakje aangeboden. Een deel ervan is kosjer. Deze komen van de kosjere cateraar Roland Vos. Het door corona getroffen Beth Shalom in Amsterdam-Zuid krijgt ook kosjere gebakjes.


Categorie:

Home » Nieuws » Eerste coronaprik in Beth Shalom gezet