Femmetje de Wind wordt advocaat bij ABC Legal

Foto: Y. Kulkens

Schrijfster en onderneemster Femmetje de Wind treedt toe tot advocatenkantoor ABC Legal in Amsterdam-Zuid. De bekende Joodse Nederlander en Jonet-columniste gaat zich vanaf nu vooral richten op juridische zaken en rechtszaken. ABC Legal is een op media, entertainment, ICT en intellectueel eigendomsrecht gericht advocatenkantoor. Het werd in 2007 opgericht door Allon Kijl en Babette Aalberts. Zij omarmen nu samen De Wind.

‘Scherpe geest’

‘Met een indrukwekkende carrière in de media heeft mr. Femmetje de Wind zich per 1 februari 2024 aangesloten als advocaat bij ABC Legal. Zij zal zich daar specialiseren in de civiele rechtspraktijk met nadruk op mediazaken’, schrijft het advocatenkantoor in een persbericht. ‘De Winds achtergrond in de media en haar scherpe analytische geest, voorziet haar van unieke inzichten en expertise die van onschatbare waarde zijn bij het behandelen van juridische zaken, of dit nu gaat om het contractenrecht, het ondernemingsrecht, mediarechtzaken of intellectuele eigendom kwesties’.

Logische keuze

Uit het persbericht: ‘Haar diepgaande begrip van de creatieve industrie en haar ervaring met het schrijven over uiteenlopende onderwerpen zullen een sterke aanvulling vormen op ABC Legals dienstenpalet’. De keuze voor ABC Legal was voor De Wind een logische, zo verklaart ze. “Babette en Allon, de partners van dit gerenomeerde advocatenkantoor, bewegen zich al geruime tijd in de media- en entertainment industrie. Hun praktijken sluiten naadloos aan bij mijn ervaring en ondernemersgeest. Ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe kantoorgenoten deze volgende stap in mijn carrière te zetten.”

Geëngageerd

De Wind schreef boeken, essays en columns en maakte tijdschriften en podcasts, aldus het persbericht. ‘Ook was zij jaren actief als zelfstandig ondernemer in haar eigen uitgeverij waar zij custom-made boeken en media concepten ontwikkelde in opdracht van merken, retailers en fabrikanten. Als hoofd content bij een grote digitale uitgever specialiseerde ze zich in digitale transities in de media. De Wind heeft een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid en toont zich in haar columns en artikelen regelmatig geëngageerd over actuele kwesties’.

Mediapraktijk

“Met Femmetje halen Babette en ik een hele scherpe geest in huis, die moeiteloos de brug slaat tussen de mediapraktijk en de juridische realiteit,” zegt Allon Kijl. “Wij vinden het een eer om Femmetje te mogen begeleiden als advocaat binnen de creatieve industrie, die ons zo dierbaar is.” Voorlopig is De Wind nog advocaat in opleiding. Ook zal zij op ad hoc-basis blijven doorgaan met het schrijven van columns voor Jonet.nl.

Categorie:

Home » Nieuws » Femmetje de Wind wordt advocaat bij ABC Legal