Feyenoord wint overtuigend van Hapoël Beër Sheva

Youtube

Feyenoord heeft in Rotterdam de eerste stap gezet naar de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Jaap Stam won overtuigend met 3-0 van Hapoël Beër Sheva. Dat gebeurde donderdagavond in de eerste in de eerste wedstrijd van de play-offs. Volgende week is de return in Israël. Voor de Rotterdammers staat er zeker vijf miljoen euro op het spel. Verliezen kan volgende week op papier nog. Tegelijkertijd kan Feyenoord ook in de problemen komen door antisemitische spreekkoren.

Plaaggeest
Leroy Fer had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege, aldus FC Update. Met Fer en Edgar Ié in de basis begon Feyenoord aan de wedstrijd. De verwachting was dat de gasten uit Israël zich zouden ingraven, wachtend op een counter. Dit gebeurde ook, waardoor de wedstrijd een onverwachte wending kreeg. Feyenoord had het overgrote deel van het balbezit, maar echte kansen bleven uit. In de loop van de eerste helft werden de Rotterdammers sterker. Wel hadden ze nog even last van plaaggeest Nigel Hasselbaink van Hapoël, maar verder kwamen ze er goed uit. In de 33ste minuut maakte Larsson de 1-0.

Hapoël graaft zich in
Gedurende de tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Hapoël trok zich terug en groef zich in, verdedigend en wachtend op de mogelijkheid voor een uitbraak. Die strategie hielp niet. Feyenoord, in balbezit, maakte nog twee doelpunten. Fer maakte de 2-0. Omdat Feyenoord dit weekend geen Eredivisie-match hoeft af te werken, konden de spelers doorgaan met hun zoektocht naar de 3-0. Er kwam een corner en de verdedigers van Hapoël kregen de bal niet goed uit het eigen strafschopgebied. Daardoor kon Fer de bal in het doel trappen voor de 3-0. 


Miljoenen schrijven
Het is nu wachten op de uitwedstrijd in Israël. Voor Feyenoord staat er veel op het spel. Als de club zich volgende week in Beër Sheva plaatst, dan is die verzekerd van minimaal vijf miljoen euro. Elke deelnemende club aan de Europa League krijgt een startpremie is 2,4 miljoen euro. Daar komen nog eens de inkomsten van de drie thuisduels bij, net als het geld uit de tv- en marketingpool. Verder levert iedere gewonnen wedstrijd in de Europa League nog eens 3,5 ton op. Het zijn bedragen waar de Rotterdamse club van kan dromen, omdat er nog een nieuwe spits aangetrokken moet worden.

Anti-Joodse koren
Er zijn vooralsnog geen meldingen gedaan van antisemitische spreekkoren in de Kuip. Mogelijk hebben de hooligans zich aan de oproep van de clubdirectie gehouden om anti-Joodse geluiden achterwege te laten. Onderling werd op social media al opgeroepen om geen antisemitische kreten te laten horen. De Europese voetbalbond UEFA kijkt mee en zal Feyenoord hard kunnen straffen als de Rotterdamse fans toch over de schreef gaan. Het kan volgende week nog misgaan in Beër Sheva, denken kenners. Oplettendheid is dan opnieuw geboden. Er zijn 1.650 kaartjes aangeboden aan Feyenoord.

Lees ook:
Feyenoord neemt fans mee naar Israël, anti-Joodse spreekkoren zijn een probleem

De Rotterdamse club speelt in de play offs van de Europa League tegen Hapoël Beër Sjeva. Voor de uitwedstrijd in Israël zijn 1.650 kaarten beschikbaar, zo maakte de clubdirectie dinsdag bekend. De directie heeft ‘het legioen’ al opgeroepen om in Israël zuinig te zijn met anti-Joodse spreekkoren. 


Categorie: |

Home » Nieuws » Feyenoord wint overtuigend van Hapoël Beër Sheva