FvD-raadslid vertrekt om Israël-uitlatingen Baudet

Amira Lotfy (Beeld: Facebook)

Een gemeenteraadslid van Forum voor Democratie (FvD) uit Sittard-Geleen is opgestapt. Zij kan zich niet langer confirmeren met uitlatingen van haar inmiddels voormalige partijleider Thierry Baudet. Bij de lancering van de Vlaamse branche van FvD heeft hij controversiële uitspraken over Israël gedaan. Dat en andere uitlatingen van Baudet en FvD’ers doen de deur dicht, aldus het raadslid, die mogelijk haar zetel meeneemt.

Lukraak

Het gaat om Amira Lotfy, de fractievoorzitter van FvD in de raad van de Zuid-Limburgse gemeente. Een tweet van de Rotterdamse activiste Marina Meeuwisse was voor haar de aanleiding om op te stappen. In het bericht op Twitter, thans X, is een video te zien van de oprichtingsbijeenkomst van FvD-Vlaanderen, waar Baudet lukraak zegt: “Het is in het belang van Israël, in principe, dat er moslimimmigratie in Europa is, dat er terreuraanslagen in Israël zijn en onrust is in het Midden-Oosten.”

‘Hoop geld verdienen’

Baudet houdt er het complot-idee op na dat het ‘in het belang is van Israël om het conflict daar in Gaza maximaal op te spelen. Zo zeer dat er ethnische zuivering plaatsvindt en al die Palestijnen daar naar Europa gedreven worden. Dat lijkt mij het logische belang voor Israël, aldus Baudet, due zegt dat Israël dan ‘een hoop geld kan verdienen’ aan Gaza, onder andere op de huizenmarkt met klanten uit Florida. “Dat is niet in ons belang.”

Druppel, emmer

Voor Lotfy zijn deze uitspraken de druppel die de emmer doen overlopen. Zij vertrekt uit FvD, zo schrijft zij op X: ‘Helaas heb ik moeten besluiten mijn betrokkenheid bij Forum voor Democratie te beëindigen. Na zeven jaar lidmaatschap en inzet voor de partij is dit besluit natuurlijk niet lichtvaardig genomen. Ik kan me al langer niet vinden in de steeds extremer wordende uitlatingen van partijgenoten. Binnen de partij heb ik dit meermaals aangegeven. De partij-uitingen van afgelopen week vormden voor mij de druppel. Hierdoor scheiden, na uitvoerig overleg, onze wegen’.

Steeds extremer

Lotfy is inmiddels weggepoetst uit FvD. Alle verwijzingen naar haar zijn inmiddels van de websites en andere online plekken verdwenen. Het is onduidelijk of zij ook stopt met het raadswerk of dat ze haar zetel ‘meeneemt’. Eerder kwam Lotfy in het nieuws omdat ze zich verzette tegen de komst van een asielzoekerscentrum. In het dagelijks leven is Lotfy advocaat. Naast de Israël-uitingen gaat het haar ook om andere ‘steeds extremere’ uitlatingen van Baudet en anderen die voor haar de reden vormen om te stoppen bij FvD. De partij heeft in Sittard-Geleen een zetel.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » FvD-raadslid vertrekt om Israël-uitlatingen Baudet