Golf antisemitische graffiti in heel Amerika

Een explosie van haat-graffiti tegen Joden, homosexuelen en Moslims overdekt gebouwen, studentenhuizen, kerken en een Joodse begraafplaats in de Verenigde Staten sinds de uitslag van de presidentsverkiezingen.

Als je op dit moment ‘swastika’ zoekt via Google, vind je nog meer dan gewoonlijk (en dat is al te veel). Antisemitische graffiti en andere anti-Joodse daden en symbolen duiken overal op sinds de verkiezingen op 8 november. Zo stond er een hakenkruis op de deur van een slaapzaal waar drie Joodse studenten wonen in een studentenhuis van de New School universiteit in New York City.

Voorzitter David E. Van Zandt van de New School veroordeelde de actie: “Het is onacceptabel dat iemand hier angst probeert te zaaien. Dit is niet waarvoor wij als gemeenschap staan en het zal niet worden getolereerd. De politie van New York onderzoekt het incident en de beveiliging van de campus is uitgebreid. In een hal van de State University of New York werden ook een hakenkruis en het woord ‘Trump’ aangetroffen. Burgemeester van New York Bill de Blasio keurde het vandalisme in de sterkste bewoordingen af.

In het noorden van de staat New York, in de plaats Warwick, werden hakenkruizen aangetroffen op een Joodse begraafplaats.

In Silver Spring, Maryland bleek op zondagochtend de aankondiging van diensten in het Spaans verscheurd en de kerk en een muur van de tuin bij de kerk waren beklad met de leuze ‘Trump nation whites only’. Volgens het kerkbestuur waren er voor de verkiezingen nooit racistische incidenten. Andere kerken, vooral die met Latino leden, zijn op vergelijkbare wijze beklad. Er heerst angst dat er meer racistische incidenten zullen volgen.

In San Diego, Californië werd een bushalte bij de Universiteit van Californië beklad met antisemitische graffiti, hakenkruizen en ‘Heil Trump’.

Zwarte studenten aan de Universiteit van Pennsylvania kregen racistische berichten via GroupMe waarin ook werd gedreigd met geweld tegen hen. De berichten waren verstuurd door iemand die zich ‘Daddy Trump’ noemt. Op screenshots zijn berichten te zien met racistische scheldpartijen, een uitnodiging voor een ‘dagelijkse lynchpartij’ en oude foto’s van gelynchte Afro-Amerikanen.

Op de Universiteit van Michigan bedreigde een man een Moslima. Hij eiste dat zij haar hijab af zou doen of dat hij haar anders in brand zou steken, volgens een bericht van de Detroit Free Press.

Elders in Michigan riepen middelbare scholieren tijdens de lunchpauze ‘Bouw die muur!’, een verwijzing naar Trump’s verkiezingsbelofte om een muur bij de grens met Mexico te bouwen.

Het Southern Poverty Law Center (SPLC) kreeg al meer dan tweehonderd meldingen van haat-misdrijven sinds de dag van de verkiezingen.

Richard Cohen, voorzitter van het SPLC: “Sinds de verkiezingen hebben we een enorme toename gezien van vandalisme, bedreigingen en intimidatie die geïnspireerd zijn op de retoriek rond de verkiezing van Trump. De ‘white supremacists’ zijn zijn overwinning aan het vieren en dat wordt door velen gevoeld.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Golf antisemitische graffiti in heel Amerika