Groei van het aantal toeristen naar Israël zet door

Het strand van Tel Aviv (Fotograaf onbekend)

Ondanks de recente onrust in Israël is er een stijgende lijn te zien in het aantal toeristen dat het land aandoet. Langzaamaan komt het oude aantal toeristen en buitenlandse bezoekers van voor de pandemie terug. Het ‘oude niveau’ is nog niet gehaald, maar de tekenen zijn goed. Dat laten cijfers van het Israëlische ministerie van Toerisme zien, die het Israëlisch verkeersbureau in Nederland heeft vrijgegeven. Binnenkort komen tientallen nieuwe touroperators naar Israël voor een kennismakingsbezoek.

‘457 procent’

Alleen al in januari van dit jaar werden 257.400 toeristen geregistreerd tegenover 46.200 in januari 2022. Dit betekent een stijging van 457 procent Bovendien was het Israëlische luchtruim in januari vorig jaar nog gesloten was voor toeristen. In januari 2019 kwamen zeker 284.800 reizigers naar Israël. De cijfers van vorige maand laten zien dat Israël alweer bijna op het niveau van voor de coronacrisis zit, die in januari 2020 uitbrak. Wel was 2019 een een recordjaar voor inkomend toerisme naar Israël.

Hollandse groei

Directeur Dana Gazit van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland is erg blij met dit nieuws. “Israël is populairder dan ooit en mensen willen het land ontdekken. Dat zie je terug in de cijfers,” zegt ze. “Ook in Nederland merken we een stijging in het aantal boekingen naar Israël voor dit jaar. Jonge stellen, soloreizigers, oudere echtparen en gezinnen. We zien een verscheidenheid aan reizigers. Israël heeft namelijk voor elke doelgroep wat te bieden.”

Nieuwe spelers

Volgende week komen op uitnodiging van het Israëlisch ministerie van Toerisme ongeveer 160 touroperators uit de hele wereld naar Israël om het land te bezichtigen. Het bezoek vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Internationale Mediterraanse Toerismemarkt (IMTM), waar de touroperators meer contacten kunnen leggen met de plaatselijke toeristische leveranciers en kennis kunnen maken met het Israëlisch toeristisch product.

Negev

Voor de meeste touroperators is het de eerste keer dat ze in Israël zijn. Deze nieuwkomers brengen het land momenteel nog niet als toeristische bestemming op hun thuismarkt. Het Israëlische ministerie van Toerisme biedt vier mogelijke reisroutes aan tijdens IMTM: ‘Tel Aviv en Jeruzalem’, ‘De Negev-woestijn en Eilat’, ‘Spiritualiteit en religie in Israël’ of ‘Culinair en multicultureel toerisme’. Onder Nederlanders is de Negev-woestijn in trek.

Lees ook:
‘Record aantal Nederlandse bezoekers aan Israël wordt snel overtroffen’

Het ziet er naar uit dat er dit jaar meer Nederlanders naar Israël op vakantie gaan dan dat er in recordjaar 2019 zijn gegaan. Dat meldt Israëlisch ministerie voor Toerisme, dat de bezoekersstromen maandelijks bijhoudt. Nederland blijft een belangrijke markt voor Israël, zo schrijft reisbranche-site Travelpro.nl. In 2019 reisden zeker 93.000 Nederlanders naar Israël voor een vakantie. Dat was een ongezien aantal.

Categorie: |

Home » Nieuws » Groei van het aantal toeristen naar Israël zet door