‘Record aantal Nederlandse bezoekers aan Israël wordt snel overtroffen’

wiki

Het ziet er naar uit dat er dit jaar meer Nederlanders naar Israël op vakantie gaan dan dat er in recordjaar 2019 zijn gegaan. Dat meldt Israëlisch ministerie voor Toerisme, dat de bezoekersstromen maandelijks bijhoudt. Nederland blijft een belangrijke markt voor Israël, zo schrijft reisbranche-site Travelpro.nl. In 2019 reisden zeker 93.000 Nederlanders naar Israël voor een vakantie. Dat was een ongezien aantal. De Negev-woestijn is onder Hollanders in trek.

Directeur Dana Gazit van het Israëlisch Verkeersbureau in Amsterdam stelde vorig jaar in een interview met Jonet.nl te verwachten dat de oude cijfers in 2023 of 2024 terug zouden zijn. Het ziet er naar uit dat haar voorspelling veel eerder uitkomt. Het Israëlische ministerie voor Toerisme geeft aan dat dit kalenderjaar waarschijnlijk meer dan 93.000 toeristen vanuit de polder naar het land reizen. Het aantal boekingen is weer van voor het niveau van voor Corona.

Vooral Tel Aviv is in de winter in trek onder Nederlandse toeristen en daarom wordt verwacht dat het aantal boekingen zal oplopen. Jeruzalem, Galilea, Haifa en de Dode Zee zijn traditioneel en nog steeds populair onder Nederlanders. Verblijven in de Negev-woestijn komen daar nu bij, aldus het ministerie. Dit gebied kent geen massatoerisme en heeft veel te bieden op het gebied van rust, natuur en duurzaamheid. Volgens Travelpro.nl past dit bij de zaken die belangrijker zijn geworden voor de Nederlandse toerist.

Om meer Hollanders te trekken, heeft het ministerie in de polder een reclamecampagne gelanceerd over Tel Aviv. ‘Wij doen niet aan winter’ is daarin de hoofdleus. In drie korte video’s laat de campagne zien dat de Israëlische miljoenenstad in de winter ‘een ideale combinatie biedt cultuur, strand en culinaire hoogstandjes. Dat alles met het perfecte weer om door de stad te wandelen’, aldus Travelpro.nl.

Lees ook:
‘Israël moet voor Nederlanders een gewone bestemming worden zoals Spanje of Turkije’

Voor de coronacrisis boekte Israël record na record aan bezoekerscijfers, ook uit Nederland. Ons land is zo succesvol dat het Israëlische ministerie van Toerisme heeft besloten een diplomate naar het Israëlische verkeersbureau in de polder te sturen. Dat is voor het eerst sinds de jaren negentig. Haar naam is Dana Gazit en ze is erg enthousiast. 

Categorie: | |

Home » Nieuws » ‘Record aantal Nederlandse bezoekers aan Israël wordt snel overtroffen’