Groene politicus: ‘Rode Duivels niet tegen Israël’

Het logo van de Rode Duivels (beeld: wiki)
Het logo van de Rode Duivels (beeld: wiki) (dv)

De Rode Duivels – het Belgische nationale voetbalelftal – moeten geen wedstrijden meer spelen tegen het nationale elftal van Israël. Daartoe heeft de Vlaamse politicus Imade Annouri (Groen) opgeroepen. Hij eist dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een standpunt tegen het land inneemt. De bond laat aan Belgische media weten dat het de uitgangspunten van de UEFA volgt en de Duivels gewoon tegen Israël laat spelen.

Het Vlaamse parlementslid en Antwerpse gemeenteraadslid Annouri deed zijn oproep deed zijn oproep maandag en kreeg veel media-aandacht. De aanleiding is de Nations League, waarin België het vanaf september opneemt tegen Frankrijk, Italië en Israël. Op 6 september spelen de Rode Duivels hun eerste match tegen de Israëliërs in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Als het aan Annouri ligt, moet die wedstrijd niet doorgaan. Dat laat hij op zijn Instagram-account weten. Volgens hem zijn in Gaza sinds 7 oktober ‘30.000 doden en 70.000 gewonden’ gevallen. Over de pogrom van Hamas op Israëli’s rept hij niet. ‘De kans is groot dat tegen 6 september meer mensen zullen gestorven zijn in Gaza, dan er toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion kunnen’, aldus de groene politicus van Marokkaanse komaf.

De Belgische voetbalbond laat in een reactie aan Het Gazet van Antwerpen weten dat het interland tegen Israël gewoon doorgang zal vinden. “Wij volgen daarin de UEFA die de Nations League organiseert. Als die niet overgaat tot een boycot van Israël, spelen wij gewoon die wedstrijd,” aldus KBVB-woordvoerder Stefaan van Loock tegen de krant. De Belgische voetbalbond zal volgens hem alleszins niet voorop lopen in de vraag naar uitsluiten van Israël, aldus Het Gazet.

Categorie: | |

Home » Nieuws » België » Groene politicus: ‘Rode Duivels niet tegen Israël’