Hainan Airlines breidt vluchten naar Tel Aviv uit

Hainan Airlines
SmileAirline

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines is van start gegaan met een nieuwe lijndienst tussen Shanghai en Tel Aviv. Het is de tweede route tussen China en Israël die de Chinezen runnen. In 2016 werd al een lijnverbinding met Beijing opgezet, die erg succesvol bleek. Sinds het openbreken van de Israëlische luchtvaartmarkt is vliegen op dat land stukken goedkoper geworden. Ook zijn er steeds meer verbindingen met de rest van de wereld bij gekomen. Het gaat met name over vluchten op de Aziatische markt.

De lijndienst tussen tussen Beijing en Tel Aviv, die in april vorig jaar begon, wordt wegens succes uitgebreid van drie naar vier vluchten per week. Vanaf Shanghai wordt binnenkort voorlopig twee keer per week gevlogen. Beide routes worden voltooid met een Boeing 787 Dreamliner. Kort na de lancering van de route tussen de Chinese hoofdstad en de Israëlische luchthaven Ben Gurion maakte Hainan Airlines een akelige fout. De schermen in het passagiersgedeelte van de vliegtuigen lieten op de routekaart alleen Jeruzalem en Tel Aviv zien. De rest van Israël stond vermeld als Palestijns gebied. De Chinezen hebben deze fout inmiddels hersteld.

Vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv is de grootste internationale luchthaven van het land. El Al domineert nog steeds het vliegverkeer, maar vakantiemaatschappijen en prijsvechters hebben de Israëlische markt steeds beter weten te bereiken. Vanuit Nederland vliegen momenteel prijsvechters EasyJet en Transavia op Israël, waaronder op de bekende badplaats Eilat. Ook KLM blijft vliegen naar het Beloofde Land. De prijzen voor tickets zijn de afgelopen jaren gedaald en zullen naar verwachting blijven zakken. Een paar jaar geleden staakte het Israëlische luchtvaartpersoneel nog tevergeefs tegen de hervorming van de sector door de regering van premier Netanyahu.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Economie » Hainan Airlines breidt vluchten naar Tel Aviv uit