Sjana tova oemetoeka!

symbolen rosj hasjana
myjewishlearning

Alweer een jaar voorbij. Met veel goede en mooie momenten, maar ook met verdriet en boosheid. Vanavond laten we het oude jaar achter ons en richten ons op de toekomst. We denken na over wat we goed hebben gedaan het afgelopen jaar en wat beter zou kunnen. Als we spijt hebben over iets dat we hebben gedaan, bieden we onze excuses aan en proberen het weer goed te maken. En als we gelovig zijn, kijken we diep in onze ziel om te zien hoe onze relatie met de Eeuwige het afgelopen jaar is geweest. En we maken de balans op: chesjbon hanefesj, de rekening van de ziel.

Geen wonder dat deze dagen voor zowel praktiserende als niet-praktiserende Joden zoveel betekenis hebben. Rosj Hasjana en Jom Kippoer zijn momenten voor introspectie, voor afrekenen met het oude jaar en nadenken over hoe wij in het nieuwe jaar een ‘mensj’ kunnen zijn. Voor hen die dichtbij ons staan, maar ook voor anderen in de wereld om ons heen.

De redactie en alle medewerkers van Jonet wensen u een goed en zoet jaar, geïnspireerde feestdagen en veel gezelligheid met familie en vrienden: sjana tova oemetoeka!

Categorie:

Home » Nieuws » Religie » Sjana tova oemetoeka!