Hamas financiert terreur met crypto, VS neemt maatregelen

pexels

Terreurorganisatie Hamas financiert een deel van zijn strijd tegen Israël met crypto en blockchain, virtuele betaalmiddelen die niet goed controleerbaar zijn door internationale financiële systemen. In Washington DC zinspelen ze daarom op het versneld invoeren van wetten en regels die crypto moet controleren.

Diensten hebben ontdekt dat Hamas zeker 41 miljoen dollar aan crypto’s hebben binnengehaald om de terreuraanval op Israël te voeren. Dat is niet onlogisch, want voor terreurorganisaties is het lastig om geld op te halen met het reguliere financiële systeem. Dat komt omdat overheden ze overal ter wereld onderwerpen aan sancties. Daarom wijken terreurorganisaties zoals Hamas uit naar crypto.

Hamas had accounts op Binance, zo blijkt uit informatie van Israëlische diensten. Zo rolde Israël in de afgelopen periode circa tweehonderd van deze accounts van de terreurgroep op. In totaal zouden anti-Israëlische terroristen sinds 2021 circa 134 miljoen euro op Binance hebben ontvangen. De VS wil nu ook maatregelen nemen voor de controle op crypto-currencies.

In Washington DC wordt gekeken naar een wet die in een la ligt om crypto currencies te controleren en reguleren. De Securities and Exchange Commission staat hier ook voor open, omdat crypto volgens hen een gevaar kan zijn voor het traditionele financiële systeem. Crypto wordt gebruikt voor het financieren van terreur en dat moet stoppen, aldus Amerikaanse politici.

Categorie: |

Home » Nieuws » Hamas financiert terreur met crypto, VS neemt maatregelen