Heb een voorspoedig 2022, weer sjana tova..!

vector

Het jaar 2021 zal de geschiedenis in gaan als het tweede jaar waarin de coronapandemie de wereld in zijn greep hield. Gedurende dit jaar lag er niet alleen een grauwe deken over Nederland, maar ook over Joods Nederland. Opnieuw moesten er bijeenkomsten worden afgelast of uitgesteld, wederom werden speciale kosjere afhaalmaaltijden gemaakt en nogmaals werd duidelijk dat Israël in het bestrijden van het virus vaak mijlen verder was dan Nederland; zeker waar het gaat om het vaccineren en boosteren van de bevolking. Het kan allemaal best frustrerend te zijn om zo in Nederland te moeten leven.

Toch waren er lichtpuntjes te zien in de sombere tijden die de Joodse gemeenschap in Nederland en daarbuiten dankzij de pandemie doormaakten. De succesvolle Social Zooms gingen door en er ontstond een ruime keuze aan podcasts van Joodse makers, waaronder het wekelijkse ZoomZitz. Met Pesach, de Hoge feestdagen en onlangs met Chanoeka kwamen Joden weer bijeen om elkaar te steunen en van dienst te zijn. En zoals gezegd was er Israël, dat als lichtend voorbeeld voor de wereld kan dienen in het bestrijden van het virus en oplossen van deze gezondheidscrisis.

Hoewel het Joodse nieuwe jaar met Rosj Hasjana een paar maanden terug plaatsvond en we nu al lang in het Joodse jaar 5782 zitten, willen de redactie en het bestuur van Jonet.nl al onze bezoekers toch een spetterend en voorspoedig 2022 toewensen. De samenleving is nog niet open en wil steeds maar niet op gang komen. Niettemin er komt een moment dat we met corona leren leven en er een allesomvattend medicijn is voor dit dodelijke virus. Laten we daar naar uit kijken. Jonet.nl gaat sowieso door op de ingeslagen weg met nieuws, achtergronden, recensies en columns.

En vandaag zeggen we stiekem eventjes weer: sjana tova…!

Kemal Rijken
(hoofdredacteur Jonet.nl)

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Heb een voorspoedig 2022, weer sjana tova..!