Israël behaalt derde plaats op WK voetbal onder de twintig jaar

FB

Israël is erin geslaagd de derde plaats te halen op het wereldkampioenschap voetbal van onder de twintig jaar (U20). Het land versloeg Zuid-Korea met 3-1. De euforie in Israël is groot: nog nooit kwam een nationaal voetbalelftal zo ver op een internationaal toernooi. Premier Benjamin Netanyahu sprak voor en na afloop met de spelers, die volgens hem Israël trots hebben gemaakt. In de moslimwereld is veel ontzag voor het team, zo schrijft Ynet News. Ook vanuit Nederland waren er felicitaties voor het elftal.

Wedstrijd

De Israëli’s speelden zondag in de wedstrijd om de derde plaats nadat ze eerder door Uruguay met 1-0 waren verslagen. Daarvoor zorgden ze nog voor een stunt door favoriet Brazilië uit het toernooi te kegelen. Niettemin waren ze klaar voor een felle strijd tegen Zuid-Korea, dat er ook op gebrand was de derde plaats te pakken. Na twintig minuten scoorde Israël en kort daarna maakten de Koreanen gelijk. In de tweede helft maakten de Israëli’s nog twee treffers, waarna de teller aan het einde van de match op 3-1 kwam te staan.

Blijdschap

In en buiten Israël is de euforie over de prestaties van het jeugdelftal groot. Niet alleen premier Netanyahu maar ook andere politici en beroemdheden feliciteerden de jongen met hun overwinning. Ook is er veel trots over het feit dat Brazilië in de kwartfinale door Israël werd verslagen en naar huis werd gestuurd. In moslimlanden is volgens Ynet News veel ontzag voor het team, dat ook een aantal Arabische spelers kent. Ook de Israëlische ambassade in Nederland feliciteerde het team. Sowieso is het een ongekende prestatie van Israël: het land deed in 1970 voor het eerst en laatst mee aan een groot WK, en moest het toen zonder overwinning stellen.

https://www.youtube.com/watch?v=QBLinDlkvZs

Lees ook:
Israël overdondert Brazilië op WK voetbal onder 20, door naar halve finale

Het Israëlisch nationaal elftal onder de 20 jaar (U-20) heeft Brazilië met 3-2 uitgeschakeld op het WK voor die leeftijdsklasse. Het toernooi vindt plaats in Argentinië.
De verrassing was groot, vooral voor de Brazilianen, die niet hadden gerekend op het goed lopende Israëlische team. Speler Dor Turgeman, die het winnende doelpunt in de verlenging scoorde, droeg de overwinning op aan drie Israëlische soldaten die bij een aanval zijn omgekomen.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israël behaalt derde plaats op WK voetbal onder de twintig jaar