Israël bijna gediskwalificeerd van het Songfestival

Eurovision Song Contest Israel 2019
wiki

Nadat de European Broadcasting Union (EBU) eerder het Israëlische Songfestivalliedje ‘October Rain’ diskwalificeerde omdat het ‘te politiek’ zou zijn, is nu ook een tweede lied afgewezen. De song ‘Dance Forever’, dat verwijst naar de slachtoffers van het Supernova dancefestival die op 7 oktober werden afgeslacht, mag niet. Dat meldt Ynet News in een bericht.

In ‘October Rain’ zou verwezen worden naar de pogrom van Hamas op 7 oktober 2023, de dag waarop 1.200 Israëlische en andere onschuldige burgers op bloedige wijze werden vermoord. Dat is teveel politiek en dat mag niet op het Eurovisie Songfestival, aldus de EBU. Het tweede liedje van zangeres Eden Golan, dat tegelijkertijd met October Rain was ingediend, zou nu ook zijn afgekeurd, aldus Ynet News, dat dit baseert op nog geheime bronnen.

De EBU zou Israël dringend hebben verzocht om de teksten aan te passen of om met een alternatief lied te komen. Dat moet gebeuren voor maandag 11 maart, de dag waarop alle inzendingen bekend moeten zijn. Lukt dit niet, dan wordt Israël gediskwalificeerd en mag het dit jaar niet deelnemen. Dat zou een overwinning betekenen voor anti-Israëlgroepen in heel Europa en Scandinavië in het bijzonder, waar allerlei acties tegen Israël zijn opgezet.

Categorie: | |

Home » Cultuur » Showbizz » Israël bijna gediskwalificeerd van het Songfestival