Israël gaat open voor gevaccineerde toeristen

Pixabay, iulian_ursache

Toeristen die een derde coronaprik hebben gehad of niet langer dan zes maanden geleden hun tweede coronavaccinatie hebben ontvangen, of recent hersteld zijn van COVID-19, mogen vanaf vrijdag Israël weer in. Het land gaat dan wederom open voor reizigers. Bezoekers die aan de eerder genoemde eisen voldoen, hoeven vooraf geen schriftelijke toestemming meer te vragen om Israël binnen te komen. Wel blijft ook voor hen de dubbele testverplichting gelden. De toerismebranche is echter niet erg enthousiast over de versoepeling. In dit artikel staan de belangrijkste spelregels op een rij.

Israël is een van de weinige landen waar mensen van boven de twaalf jaar oud een derde prik, de zogenoemde boosterprik, kunnen krijgen. Vandaar dat er niet veel toeristen worden verwacht. De reisbranche in het land is daarom niet erg blij met deze versoepeling en ziet ook geen toename in het aantal boekingen. Daarnaast zijn er veel hordes te nemen voor reizigers, want ze moeten straks thuis en op de vliegvelden ook nog coronatests ondergaan. Zowel in de 72 uur voor het vertrek als bij aankomst in Israël moeten ze een PCR-test doen. Na aankomst moeten ze ook maximaal 24 uur in quarantaine totdat ze de uitslag van die tweede test ontvangen. Verder moeten toeristen nog steeds een online entry-formulier invullen, uploaden, uitprinten en bij zich hebben.

Andere regels zijn er bij gekomen: wie geen derde prik heeft, maar uiterlijk 180 dagen voor vertrek uit Israël (niet bij aankomst, maar bij vertrek) de tweede prik heeft gekregen (of de enige Janssen-prik), mag ook naar het land afreizen. Voorbeeld: iemand die op 18 juni zijn tweede vaccinatie kreeg, moet daar 180 dagen bij optellen om te weten wanneer hij of zij Israël het land verlaten moet hebben. Ook wie minimaal elf dagen eerder en maximaal 180 dagen eerder positief is getest op corona, mag Israël betreden. Voor deze reizigers geldt eveneens dat ze op de 180ste dag vertrokken moeten zijn.

Ongevaccineerde buitenlanders en kinderen zonder vaccinatie onder de twaalf jaar zijn in Israël niet welkom. Alleen met een speciale toestemmingsbrief mogen ze naar het land afreizen. Ze moeten dan wel twee weken in quarantaine. Deze regels gelden niet voor bezoekers uit zogenoemde ‘rode landen’. Momenteel kleuren Nederland en België niet rood, maar daar zou nog verandering in kunnen komen in verband met de vierde coronagolf. Voor groepsreizigers die in Israël als ‘een capsule’ aanwezig zijn, gelden weer andere regels.

Lees ook:
Hele bevolking Israël krijgt extra prik

In Israël krijgen alle burgers boven de twaalf jaar dit najaar een extra coronaprik. De ‘booster’ is bedoeld om ervoor te zorgen dat nieuwe varianten van Covid 19 geen kans krijgen en de bevolking zo ongeschonden mogelijk de winter door komt. Het aantal coronapatiënten neemt ook al gestaag toe en mede daarom willen de autoriteiten een dam opwerpen. Over de extra vaccinatie is lang nagedacht. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israël gaat open voor gevaccineerde toeristen