Israel-Premier Tech laat Chris Froome buiten selectie voor Tour de France

Pixabay

Chris Froome doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. De Britse renner is door Israel-Premier Tech buiten de ploeg gelaten. De ploegleiding gaf de voorkeur aan andere renners van wie zij verwachten dat die een etappe kunnen winnen.

De 38-jarige renner kampt al geruime tijd met een blessure. Daardoor zou hij niet op tijd fit zijn voor de drie weken durende koers. Chris Froome deed in april nog wel een hoogtestage en zei toen dat hij zou vechten voor een etappezege. Toch kon hij de leiding niet overtuigen van zijn kansen. Israel-Premier Tech wil dit jaar aanvallend fietsen en zet in op een aantal dagsuccessen.

Dagsuccessen
De ploegleiding meldde bij de bekendmaking van de ploeg dat het een moeilijke beslissing was geweest. Maar de selectie van acht renners sluit volgens de ploegleiding het beste aan bij de ambities van Israel-Premier Tech. Het team bestaat nu uit de drie Canadezen Guillaume Boivin, Michael Woods en Hugo Houle en de Australiërs Simon Clarke en Nick Schultz. Het achttal is compleet met Krists Neilands (Letland), Corbin Strong (Nieuw-Zeeland) en de Belg Dylan Teuns.

Vooral van Simon Clarke en Hugo Houle zijn de verwachtingen hooggespannen. Zij wonnen tijdens de editie van vorig jaar al een etappe. Met deze keuze is de ploeg volgens sportief directeur Rik Verbrugghe in staat om dagsuccessen te behalen.

Wildcard
Israel-Premier Tech doet dit jaar mee aan de Tour met een wildcard. De commerciële Israëlische wielerploeg degradeerde het afgelopen seizoen, maar kreeg toch een startbewijs. Opvallend is dat algemeen wordt aangenomen dat de ploeg de wildcard juist kreeg omdat Chris Froome deel uitmaakt van het team.

Chris Froome is viervoudig winnaar van de Tour de France. Zijn laatste Tourzege dateert al van 2017. Vorig jaar reed hij zijn tiende Ronde maar moest afstappen nadat hij positief testte op het coronavirus. Daarnaast won hij twee keer de Ronde van Spanje en in 2018 won hij de voor het eerst de Giro d’Italia. In de jaren daarna bleven echte successen uit.

De Tour de France begint volgende week zaterdag. Het vertrekpunt is Bilbao in Baskenland.

Lees ook:
Gedegradeerd Israel-Premier Tech alsnog naar Tour de France met wildcard

De organisatie van de Tour de France heeft een wildcard afgegeven aan Israel-Premier Tech, de commerciële Israëlische wielerploeg die na afgelopen seizoen degradeerde. De startpositie is hoogstwaarschijnlijk gegeven omdat oud-Tourwinnaar Chris Froome nog steeds onderdeel uitmaakt van het Israëlische team. Hij won de koers vier keer.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Israel-Premier Tech laat Chris Froome buiten selectie voor Tour de France