Israël stelt visumplicht voor Nederlanders in

Aankomsthal Ben Gudion Airport (foto: Djampa, wikipedia commons, https://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License)

Israël gaat vanaf augustus een visumplicht instellen voor Nederlanders. Het gaat om een elektronisch visumsysteem voor bezoekers uit landen die eerder voor een reis naar Israël geen visum hoefden aan te vragen. Onder andere de Verenigde Staten, Canada, Turkije en Vietnam hanteren al een dergelijk systeem. Aan de aanvraag is een geldbedrag verbonden.

Voorheen konden Nederlandse staatsburgers zonder visum naar het land reizen, maar daar komt nu verandering in. Buitenlanders hebben vanaf augustus een ETA (Electronic Travel Authorization) nodig om maximaal negentig dagen in Israël te kunnen verblijven. Volgens de Israëlische autoriteiten helpt het nieuwe systeem op het gebied van veiligheid, ook voor de toeristen en andere bezoekers zelf.

In aanloop naar 1 augustus komt er een proefperiode: vanaf 1 juni moeten Duitse en Amerikaanse paspoorthouders al een ETA aanvragen. Na 1 juli zijn alle anderen aan de beurt. Zij kunnen het online systeem dan gebruiken voor reizen die vanaf 1 augustus plaatsvinden. Nederlanders vallen dus onder de periode na 1 juli. Vanaf dat moment geldt het systeem voorlopig voor iedereen die van buitenaf naar Israël wil reizen.

Wie per 1 augustus geen ETA heeft aangevraagd, mag niet aan boord stappen van een vlucht naar Israël en wordt op het vliegveld van vertrek weggestuurd. Een geldig elektronisch visum kost 25 sjekel (omgerekend 6,23 euro) en heeft een geldingsduur van twee jaar na de ingangsdatum, aldus de Population and Immigration Authority van Israël. Het is nog niet duidelijk of luchtvaartmaatschappijen de ETA-link zullen aanbieden.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » Israël » Israël stelt visumplicht voor Nederlanders in