Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israël vanavond op Songfestival met IMRI

Het is weer tijd voor het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doet Israël mee met de zanger IMRI, die twee jaar geleden in het achtergrondkoor zong van de song ‘Golden Boy’ van zanger Narav Gunaj, die doorstootte naar de finale. Zanger IMRI, alias de 25-jarige Imri Ziv, hoopt vanavond hetzelfde kunstje te herhalen. Vooralsnog verliepen zijn repetities op het podium in de Oekraïense hoofdstad Kiev zonder problemen.

IMRI mag vanavond als laatste in de rij het podium op. Hij draagt een eenvoudig mouwloos T-shirt en begint in zijn eentje op de Bühne. Er komen twee dansers bij zodra het eerste refrein losbarst. De achtergrond licht dan helemaal op in rood en groen, en de dansers beginnen dan samen met IMRI aan een uitgebreide choreografie. In de laatste minuut komen er nog eens drie dansers bij, waardoor er zes mannen naast elkaar staan. Aan het einde staat de zanger weer alleen.

Het is de vraag of IMRI de finale zal halen. Vooralsnog doet hij het niet zo goed bij de aloude bookmakers. Eerder op de avond zal ook de Nederlandse inzending, OG3NE, optreden in Kiev. De drie zussen braken ongeveer tien jaar geleden door als kindertrio toen ze meededen aan het Eurovisie Songfestival voor kinderen. Nu zijn ze volwassen vrouwen geworden. Eerder baarden ze opzien op het Songfestival-feestje van Israël. Ze hopen door te gaan naar de finale van zaterdag, waar alleen de grote Eurovisielanden en gastland Oekraïne gegarandeerd aan mee mogen doen.

Vorig jaar veroorzaakte de Israëlische zanger Hovi Star nog een rel door af te geven op de Nederlandse deelnemer Douwe Bob. Star zei een hekel te hebben aan de Nederlander. Hij verklaarde dit op een rode loper voor de camera van het roddelprogramma RTL Boulevard. De zanger wilde echter niet zeggen wat er achter die sneer zat. Op de vraag wat er tussen de twee is gebeurd, antwoordt Star: “Er is niets gebeurd. Het is iets tussen hem en mij, maar ik vind hem niet aardig.” 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X