Jigal Krant geschrokken van antisemitische rant NRC-collega

Krant
Jigal Krant wint Gouden Kookboek (FB)

Culinair journalist Jigal Krant voel zich overvallen door een collega van NRC die hem via WhatsApp aanviel en met antisemitische aantijgingen kwam. Dat maakte hij bekend op Twitter (thans X). De naam van de man, die Krant heeft weggelakt, is inmiddels via X bekend geworden. Velen op het sociale medium spreken schande van wat de culinair journalist van Joodse komaf overkomen is.

TLV

Plotseling ontving Krant een appje van een NRC-collega die hij sinds vijf jaar niet meer had gesproken of gezien. Daarin stond: ‘Jigal, wat doe je voor de Palestijnen? Ik hoef die recepten uit Tel Aviv niet meer. Sterkte met alles’. De NRC’er verwees daarmee naar het boek TLV, waarin Krant de lekkerste recepten uit en leukste culinaire plekken in Tel Aviv bespreekt.

Bizar bericht

Daarop reageerde Krant met: ‘Wat een bizar bericht dit. Wat is dit voor een belachelijke manier om bij mij na vijf jaar geen enkel contact in huis te vallen. Wat weet jij over wat ik wel of niet doe? Heb je wel enige kennis over wat er gaande is? Weet je dat mijn kinderen niet meer naar school en over straat kunnen omdat ze door jonge versies van jou worden uitgescholden en bedreigd? Ik heb hier geen woorden voor. Je hebt geen idee hoeveel schade je hiermee aanricht’.

‘Recepten verdoemen’

Vervolgens gaat de NRC-man tekeer dat ‘Israël zichzelf naar de kloten helpt’ en dat iedereen die toekijkt ‘schuldig’ is. Ook zal hij ‘recepten uit Israël verbranden en verdoemen’. Ook vind hij ‘onveilige kinderen nog altijd minder erg dan dode, platgebombardeerde kinderen’.

Steun

De verontwaardiging op X, voorheen Twitter, over de aanval van de NRC-journalist op Krant is groot. Zo groot zelfs dat fotograaf Thomas Schlijper de naam van de aanvaller onthulde. Krant was hier niet zo blij mee, omdat hij het ‘niet mijn bedoeling was om iemand aan de schandpaal te nagelen’. Los daarvan ontving de culinair journalist ook veel warmte en steun van zowel collega’s als niet-journalisten.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | | |

Home » Cultuur » Media » Jigal Krant geschrokken van antisemitische rant NRC-collega