Joden, christenen en moslims bidden voor slachtoffers

De vlag van het monotheïsme (Wikipedia)

Het Overlegorgaan Joden, christenen en moslims (OJCM) is geschokt over de immense uitbarsting van geweld door de aanslagen op Israël. Ze leven mee met de slachtoffers en vragen hun achterbannen om te bidden voor alle slachtoffers. ‘We geloven dat gebed en medeleven essentieel zijn in deze moeilijke tijden’, schrijven Hanneke Gelderblom, Muhsin Köktas en Christien Crouwel.

Geschokt

Het OJCM kwam maandagavond met een verklaring over de Hamas-inval in Israël en de oorlog met de terreurorganisatie. ‘Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers, gegijzelden en hun families, evenals naar iedereen in Nederland die door vriendschaps- en familiebanden persoonlijk geraakt wordt door deze tragische gebeurtenis’, zo staat daarin. ‘We zijn geschokt over de immense uitbarsting van geweld door de aanslag op Israël’.

Eenheid, verbinding

‘Laten we te midden van deze uitdagingen een oproep doen voor eenheid en verbinding. In plaats van verdeeldheid en geweld roepen we op tot samenwerking, respect en begrip tussen Joden, christenen en moslims. Laten wij bouwen aan een wereld waarin verschillende geloofsgemeenschappen en culturen in vrede naast elkaar kunnen bestaan’, schrijft het OJCM.

Verder waren er drie verklaringen vanuit de drie geloven:

‘In momenten van onuitsprekelijk verdriet reiken we elkaar de hand en blijven we in dialoog.Recht op verdediging is gerechtvaardigd maar de weg van haat en wraak brengt slechts duisternis en leidt niet tot vrede’, schrijft Hanneke Gelderblom, OJCM-lid namens het Verbond voor Progressief Jodendom in Nederland.

‘Samen blijven we bidden voor de slachtoffers, en door middel van openhartige gesprekken tussen onze geloofsgemeenschappen in Nederland streven we naar onderling begrip en vrede’, aldus Muhsin Köktas, voorzitter Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO).

‘Wij geloven dat terreur nooit een oplossing is voor welk conflict dan ook. Wij willen ons gezamenlijk blijven inzetten voor een rechtvaardige en duurzame vrede voor alle bewoners van Israël en de Palestijnse gebieden en het gesprek hierover met elkaar blijven voeren’, stelt Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland.


Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Religie » Joden, christenen en moslims bidden voor slachtoffers