Joden helpen slachtoffers Britse watersnood

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Slachtoffers van de overstromingen in het noorden van Engeland worden geholpen door de Joods-Israëlische vrijwilligersorganisatie IsraAID. Vier vrijwilligers zijn deze week in Londen geland en reizen dinsdag naar Leeds om te beginnen met het geven van hulp. Ze zullen meehelpen met het herbouwen van verwoeste huizen en het uitdelen van dekens en eten. Normaal gesproken rukken ze uit naar ontwikkelingslanden en voor de verandering is Groot-Brittannië aan de beurt.

“Ons team heeft al een paar kleine vrijwilligersinitiatieven in het noorden van Engeland gezien, die bezig zijn met het repareren van huizen en het uitdelen van voedsel. Onze vrijwilligers gaan deze initiatieven bijstaan”, zegt Shachar Zahavi, de directeur van IsraAID, tegen the Jewish Chronicle. De teamleden hebben ervaring opgedaan in andere rampgebieden in de wereld. “Wij weten wat we moeten doen en willen de lokale gemeenschap aldaar laten zien dat we er voor ze zullen zijn”.

Het noordwesten van Engeland werd eind december getroffen door zware regenval. Met name de laag gelegen gebieden hebben hier last van gehad. Rivieren traden buiten hun oevers en veroorzaakten enorme overstromingen. Premier David Cameron (Conservatieven) stelt dat zijn regering er alles aan doet om de getroffenen van de ramp te helpen. Het leger is al ingezet. Dergelijke overstromingen zijn in Groot-Brittannië echter niet ongewoon. In de afgelopen decennia heeft de overheid weinig tot niets aan watermanagement gedaan.

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joden helpen slachtoffers Britse watersnood