Jongeren van Netzer houden winterweekend met ‘Joodse muziek’ als thema

Netzer

De Joodse jongerenvereniging Netzer heeft zijn jaarlijkse winterweekend gehouden. Dit keer was ‘Joodse muziek’ het hoofdthema. Ruim zeventig jongeren van Joodse komaf waren naar de kampeerplek gekomen voor allerlei activiteiten. Met z’n allen reden met de bus weg uit Amsterdam. De jongeren maakten voor Jonet.nl zelf een verslag van drie volle dagen met een leuk en leerzaam programma. Lees dat hier:

‘Toen iedereen op vrijdag aankwam, gingen alle chanichiem (deelnemers) en alle madrichiem (jeugdleiders) meteen aan tafel voor een sjabbatmaaltijd. Na het bensjen en het zingen van verschillende Netzer-lieden werd kennis gemaakt in de leeftijdsgroepen. Elke groep had een eigen opening om elkaar beter te leren kennen. Aan het einde van de avond werd door iedereen samen een actief avondspel ‘levend cluedo’ gespeeld.

Zaterdagochtend begon de dag met een roeach, dit betekent dat we allerlei dansjes en ochtendgymnastiek hebben gedaan. Daarna gingen we door met de ma’amad (Netzer-dienst) waarin alle chanichiem samen met een madrich(a) een deel van de dienst leidden. Na deze ma’amad gingen we door met de volgende activiteit. Deze activiteit werd in leeftijdsgroepen gedaan en stond in het teken van de parasja van de week. 

Na de lunch hadden de groepen een mini bonding om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens gingen de chanichiem in kleine groepjes beginnen aan het postenspel over de Joodse Muziek. Na deze activiteit hadden de chanichiem vrije tijd. Voor het eten hadden de chanichiem in hun leeftijdsgroepen nog verschillende activiteiten, zoals een quiz show. Na het avondeten hebben we gezamenlijk havdala gemaakt met aansluitend een pubquiz met karaoke en spelletjes. 

Op zondag werden alle chanichiem wakker gemaakt voor een roeach. Na het ontbijt werd er een activiteit gegeven in de leeftijdsgroepen. Hier werden veel aandenken gemaakt aan het weekend, van bucket hats voor elkaar beschrijven met lieve berichtjes tot een complimentje brief. Gedurende de hele dag hadden de leeftijdsgroepen ieder tijd om te zwemmen in het zwembad.

Na de lunch was het dan helaas alweer tijd om alles op te ruimen. De chanichiem hebben eerst hun eigen tas gepakt waarna zij alle slaapzalen en leeftijdsgroep zalen gezamenlijk hebben opgeruimd. Ter afsluiting zong iedereen nog mee met een aantal Netzer-liederen en hebben wij dadels gegeten en stilgestaan bij Toe Bisjwat. Toen was het toch echt tijd om met de bus weer naar Amsterdam te rijden. Zo kwam een enorm succesvol en gezellig Netzer Winterweekend weer tot zijn einde.’

Over Netzer

Netzer Nederland is de liberaal-Joodse en zionistische jongerenvereniging van Nederland. Tevens is het naar eigen zeggen de snelst groeiende Joodse jongerenvereniging van Nederland, met plusminus tachtig actieve leden in de leeftijd van elf tot achttien jaar.

Lees ook:
Netzer: voor het eerst in acht jaar dienst in Sjoel Winterswijk

De Joodse jongerenorganisatie Netzer heeft een succesvolle zomerbijeenkomst achter de rug in Winterswijk, waar in de sjoel voor het eerst in acht jaar een dienst werd georganiseerd. Op de zogeheten Zomermachanee kwamen zeker 55 Joodse jongeren uit heel Nederland af. Samen hielden ze zich ook bezig met leerzame en sportieve activiteiten. Er werden tevens nieuwe vriendschappen gesmeed. 

 

Categorie: |

Home » Nieuws » Jongeren van Netzer houden winterweekend met ‘Joodse muziek’ als thema