Karin Bloemen gaat zich inzetten voor Stichting Gilat

TV West

Cabaretière en zangeres Karin Bloemen gaat kosteloos een song maken voor de Stichting Gilat. Dit zal ze samen doen met Nol Havens, de leadzanger van VOF de Kunst. Het wordt een kinderliedje waarmee geld zal worden opgehaald voor se stichting. VOF de Kunst is bekend van van de hit Suzanne (1983) en legde zich later volledig toe op het maken van kindersongs. Bloemen is een kleinkunstenaar die ook sinds de jaren tachtig op de planken staat en later de Annie M.G. Schmidtprijs won. Onlangs kwam haar boek ‘Mijn ware verhaal’ uit.

Met de samenwerking van Bloemen en Havens komt een lang gekoesterde wens van de prominente Joodse Nederlander Jair Eisenmann, de oprichter van de Stichting Gilat, in vervulling. In de talkshow FRITS! van TV West vroeg hij beiden om voor Gilat om een kinderlied te schijven. Presentator Frits Hoefnagel bracht beiden in het gesprek bij elkaar. Jair Eisenmann: ‘Ik heb het concept van het lachende traantje en ik zou daar zo graag een kinderlied van willen maken’. Bloemen: ‘Ik voel een taak’. Ze begon spontaan te zingen. Ook Havens zegde zijn medewerking toe.

Eisenmann richtte in 2009 de Stichting Gilat op. Hij deed dat in nagedachtenis van zijn dochter Gilat Eisenmann, die in 2008 op elfjarige het leven liet. Het meisje was al langer ernstig ziek en had een groot gedeelte van haar leven in het ziekenhuis doorgebracht. Daar beleefde ze veel vreugde en ontspanning aan de kindervoorstellingen die ze soms meemaakte. Zo kon Gilat even vergeten dat ze ziek was en kon ze gewoon kind zijn. De Stichting Gilat zet zich daarom in voor het mogelijk maken van voorstellingen voor alle zieke kinderen in ziekenhuizen in Nederland.

“Ik zie theater als medicijn voor deze kinderen,” aldus Eisemann het programma van TV West. De stichting maakt kindertheatier in vijf van de acht Nederlandse academische ziekenhuizen. Vanaf donderdag komt het Haagse Juliana Kinderziekenhuis daar bij.  Bekijk hier het fragment waarin Bloemen haar medewerking toezegt.


Lees ook:
La Bloemen geeft concert voor kinderen met hartaandoening

Karin Bloemen en haar friends geven vanavond een groot concert in Paradiso om geld op te halen voor Save a Child’s Heart (SACH). Deze Israëlische hulporganisatie probeert zoveel mogelijk kinderen met een hartafwijking te helpen. De organisatie is actief in 48 ontwikkelingslanden en laat de zieke kinderen over komen naar het Wolfson Medical Center in het Israëlische Holon. Bloemen was onlangs in Israël en bezocht daar het ziekenhuis
.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Karin Bloemen gaat zich inzetten voor Stichting Gilat