Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel

In Brussel is woensdag een man opgepakt die een mes droeg en zei dat hij ‘Joden’ zocht. Terwijl hij over straat liep, schreeuwde hij ‘Alahoe akbar!’ Omwonenden vreesden dat hij een naburige school zou binnenstappen, maar dat bleek vals alarm. De politie was snel ter plaatse. De man reageerde niet direct op de bevelen van de politie om zijn mes te laten vallen en rende weg. Uiteindelijk is hij opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Het incident vond rond elf uur ‘s ochtends plaats in de wijk Koekelberg, aan de westkant van Brussel. Volgens een ooggetuige vroeg de man aan voorbijgangers of ze Joden waren. Verschillende mensen werden door de man bedreigd. Nadat de politie aankwam en hem maande het mes te laten vallen, zette de man het op zijn lopen. Hij kon in de naburige deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek worden opgepakt. Het Brussels parket onderzoekt of de verklaringen van de getuige kloppen. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

‘We onderzoeken wat de motieven van de verdachte kunnen zijn geweest’, meldt het parket in een verklaring. “Bij aankomst van de politie is de man gevlucht,” verklaart zegsvrouw Stéphanie Lagasse aan Bruzz.be. “Hij kon enkele straten verder in Sint-Jans-Molenbeek worden opgepakt. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van poging tot doodslag en vraagt zijn aanhouding.”

Het is volgens de Belgen nog niet duidelijk wat de man exact behelsde. Het parket kan ook niet bevestigen dat hij het gemunt had op Joden, zoals getuigen zeggen. “Mogelijk heeft hij dat gezegd, maar verder onderzoek moet dat nog bevestigen. Ook zijn motieven zijn nog niet duidelijk.” De verdachte zou een Marokkaan zijn die het land illegaal is binnengekomen.

Lees ook:
Nemmouche schuldig bevonden aan terreuraanslag in Joods Museum Brussel

De jury van het Brusselse Hof van Assisen heeft Mehdi Nemmouche (33) en Nacer Bendrer schuldig bevonden aan een viervoudige moord met terroristisch karakter. Twaalf juryleden hebben besloten dat Nemmouche de man is die op 24 mei 2014 in het Joods Museum van Brussel een Israëlisch echtpaar en twee museum-medewerkers doodschoot.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel