Moeder Dotan doet oproep aan ‘spoorloze zoon’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Patty Harpenau, de moeder van de populaire zanger Dotan, heeft een oproep gedaan in de media naar haar spoorloze zoon. Dotan is al twee weken niet meer gezien en zijn telefoon is afgesloten. Harpenau heeft in De Telegraaf een hartekreet doen uitgaan: ‘Lieve Dotan, we maken ons allemaal grote zorgen om jou. Geef me een teken van leven…’ Sinds een week of twee heeft ze geen bericht meer van haar zoon gehad. Ook is hij niet meer gezien bij zijn woning. Zijn concerten en festival zijn afgezegd.

“Ik ben radeloos en maak me grote zorgen. Hij belt me niet en ik kan hem niet bellen. Zijn telefoon is afgesloten en hij heeft al zijn concerten afgezegd. Ik slaap er niet van, heb dikke kringen onder mijn ogen en word net als Dotan overladen met haatmails, met daarin de meest erge verwensingen,” aldus Harpenau in de krant. Volgens De Telegraaf is de zanger gezien in Israël, waar hij is geboren. Zijn vader woont er nog steeds. Het is onduidelijk of Harpenau nog contact heeft met haar ex-partner.

Afgelopen week maakten het management van Dotan en poptempel Paradiso bekend dat zijn jaarlijkse 7 Layers-festival niet doorgaat. Het evenement biedt een podium aan veelbelovende muzikanten. Afgelopen twee jaar was het festival, waartoe Dotan zelf het initiatief nam, steevast uitverkocht. Vanwege het succes werd het uitgebreid van één naar twee dagen. Het zou op 22 en 23 september van dit jaar plaatsvinden, maar de bezoekers kunnen die dagen nu doorstrepen in hun agenda.

Dotan kwam vorige maand in opspraak nadat de Volkskrant bekend maakte dat hij gebruik maakt van een trollenleger. Het gaat om ten minste 140 nepaccounts, waarvoor ook foto’s zijn gebruikt van bestaande mensen. In één geval ging het om een foto van een overleden dame die op de website van een Belgische begraafplaats stond. Dotan gaf later op Facebook toe dat hij trollen op sociale media heeft laten inzetten om zijn muziek en carrière de goede richting in te duwen. De artiest zei in een videoboodschap dat hij in 2011 met een groep mensen fictieve accounts heeft aangemaakt. Hij noemt dit ‘mogelijkheden om mijn muziek aan de man te krijgen’.

Dotan groeide op in een Nederlands-Joods gezin en heeft Israëlische wortels. Zijn moeder is kunstenares en bekende Nederlander Patty Harpenau. Begin jaren 2010 scoorde Dotan de ene hit na de andere en werd hij een wereldberoemde artiest. In 2014 was hij de meest succesvolle artiest van Nederlandse bodem.

Categorie:

Home » Moeder Dotan doet oproep aan ‘spoorloze zoon’