Dé online community van Joods Nederland. 11 Heshvan 5779 · 20 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Mogelijk oplossing kwestie gettovergoeding

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers (VBV) beloofd snel met een oplossing te zullen komen voor de kwestie van de belasting van de gettovergoeding. Snel wilde aanvankelijk zijn besluit om deze Duitse tegemoetkoming aan vervolgingsslachtoffers te belasten niet terugdraaien.

In de brief schrijft de staatssecretaris: “Deze kwestie verdient een oplossing en heeft mijn volle aandacht.” Later dit voorjaar zal hij de Kamer daar nader over informeren. Het VBV zal de voorgestelde – nu nog onbekende – oplossing kritisch bekijken, samen met Ronald Vecht, de zoon van Inge Prenzlau die een rechtszaak aanspande tegen de Nederlandse staat over deze zaak. Het VBV zal in het bijzonder letten op het punt van de terugwerkende kracht van de regeling. Die zal royaal moeten zijn, aldus een persbericht van de organisatie.

Het VBV is een petitie gestart om de staatssecretaris duidelijk te maken dat er in brede kring verontwaardiging heerst over de kille houding van de Nederlandse overheid inzake de gettovergoeding. De petitie kan nog tot 22 mei getekend worden op: https://petities.nl/petitions/tegen-fiscale-vervolging-van-150-holocaust-overlevenden-uit-tweedewereldoorlog/ signatures?locale=nl Het VBV roept op om dit alsnog te doen zolang niet bekend is wat de oplossing inhoudt die de staatssecretaris heeft beloofd. De Tweede Kamer zal de petitie op 22 mei in ontvangst nemen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X