Nabestaanden Israëlische slachtoffers naar Internationaal Strafhof

Het ICC in Den Haag (OSeveno, wiki commons)

Een aantal nabestaanden van de meer dan 1.200 Israëlische burgers die op 7 oktober door de terreuraanval van Hamas werden vermoord, is vrijdag in Den Haag. Ze zijn naar het Internationaal Strafhof (ICC) gestapt om een klacht in te dienen. Daarmee willen ze dat er een internationaal arrestatiebevel uitgaat naar de leiders van terreurorganisatie Hamas.

Tech-gigant

Eyal Waldman, een bekende tech-gigant uit Israël, en Tali Hadad Atias verloren allebei hun kind bij het bloedbad dat Hamas op 7 oktober aanrichtte in het zuiden van Israël. Beide jongeren werden vermoord op het Super-Nova dancefestival in de Negev-woestijn. Een van de andere klagers is de Israëlische Adi Zakuto. Zij verloor haar vader, die net drie weken voor de aanval naar het dorp Ofakim was verhuisd.

Families

Samen met nog elf andere Israëlische families dienden de nabestaanden al op 3 november een klacht in bij het Internationaal Strafhof. Daarin vroegen ze een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de leiders van Hamas wegens oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Als dat lukt, dan moeten landen die het Strafhof erkennen deze leiders oppakken en uitleveren, zodat ze kunnen worden berecht.

Bewijs

De eerder genoemde nabestaanden bezoeken vrijdag het Internationaal Strafhof op uitnodiging van hoofdaanklager Karim Khan. Ze worden bij hun bezoek vergezeld door hun Franse advocaat François Zimeray. De groep draagt bij aanklager Khan het bewijs aan dat nodig is voor een internationaal arrestatiebevel tegen de leiders van terreurbeweging Hamas. Ook organiseert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een persmoment.

Bloedbad

Op 7 oktober 2023 vielen terroristen van Hamas vanuit Gaza het zuiden van Israël binnen. Daar richtten ze een bloedbad aan in dorpen, kiboetsiem, mosjaviem en op het dancefestival Super-Nova. Mannen, vrouwen, kinderen, baby’s en oude vandagen werden vaak in koele bloede en op beestachtige wijze vermoord. Het was de eerste pogrom op Joden sinds de Tweede Wereldoorlog. Zeker 1.200 Israëlische burgers werden bij deze slachting vermoord. Nadien zetten Israël de aanval op Gaza in om Hamas voor eens en voor altijd van de kaart te vegen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Nabestaanden Israëlische slachtoffers naar Internationaal Strafhof